fbpx

O zi din viata unui Digital Marketing Assistant

O zi din viata unui Digital Marketing Assistant

Te-ai întrebat vreodata ce face un Digital Marketing Assistant într-o zi obișnuită din viața lui? Citește acest articol ca să afli.

 

         Te-ai întrebat vreodată ce face un Digital Marketing Assistant în fiecare zi? Vorbim cu Mariana  despre rolul ei la MDA Digital.

  • Salut Mariana! Spune-ne câteva lucruri despre tine.

         Mă consider o persoană realistă și corectă în toate aspectele vieții, deși mama ar putea să nu fie de acord. Eu sunt întotdeauna cea de la petreceri sau în mașină cu auxiliarul sau Bluetooth-ul conectat – sunt obsedată de muzica veche și nouă, în special de toată muzica anilor 2000. Lucrurile care îmi plac cel mai mult în viață sunt cumpărăturile, animalele, lectura și ieșirile cu prietenii mei.

  • Ce ai studiat la universitate?

          Am studiat Relații Publice și mi-a plăcut variația modulelor pe care le-am studiat.

  • Cum/de ce ai intrat în publicitatea digitală?

          Acesta este de fapt primul meu job de adult/absolvent. Am început la MDA Digital în al doilea an de universitate pentru un internship, apoi cu jumătate de normă în ultimul an și, eventual, cu normă întreagă după absolvire. Îmi place să mă provoc să învăț lucruri noi, iar publicitatea digitală este ceva care nu a fost cu adevărat acoperit în programa mea universitară, cea mai mare parte fiind concentrată pe teoria publicității tradiționale. De asemenea, am vrut să intru în digital, deoarece este o industrie înfloritoare, atât de specifică, foarte bine direcționată și care se gestionează date în timp real. Prin urmare, când am văzut oportunitatea de a mă alătura echipei MDA Digital, am știut că trebuie să aplic.

  • Povestește-ne despre o zi obișnuită pentru tine la MDA Digital.

          Majoritatea zilelor la MDA Digital pentru mine încep cu verificarea e-mailurilor și a foii de calcul pentru fluxul de lucru al echipei pentru a vedea ce trebuie făcut. Acest lucru ajută la prioritizarea volumului meu de lucru și la formarea listei mele de taskuri pentru ziua respectivă. Odată ce sunt organizată pentru acea zi, îmi fac o ceașcă de cafea și mă apuc de treabă.

          O zi obișnuită implică:

-Efectuarea cercetărilor și pregătirea de propuneri personalizate pentru clienți

-Optimizarea conturilor de publicitate socială pentru a ne asigura că acestea funcționează cât mai bine posibil

-Postarea de știri din industrie/actualizări ale companiei pe platformele sociale ale MDA Digital

-Dezvoltarea de prezentări pentru evenimentele viitoare, workshopuri și discuții pe subiecte din domeniul digital.

  • Ce îți place cel mai mult la jobul tău?

          Îmi place cum fiecare zi este diferită, deoarece fiecare propunere, prezentare și construcție socială este atât de unică. Industria publicității digitale se schimbă în mod constant și asta înseamnă că trebuie să fim mereu cu un pas în față, învățând despre cele mai recente funcții, fie că este vorba de Google Ads, Facebook, Instagram, Twitter sau LinkedIn.

          În special, îmi place aspectul de publicitate socială al jobului, deoarece implică elemente de creativitate și inovație. Fiecare proiect este diferit – de la propunerea inițială de cercetare, până la construirea campaniei și finalizarea reclamei și a mesajelor creative. Este intrigant să monitorizăm performanța campaniei și să vedem cum diferă rezultatele, iar acest lucru ne ajută să decidem ce funcționează cel mai bine pentru fiecare client.

          De asemenea, echipa cu care lucrez este cea mai bună mână de oameni alături cu care ai putea lucra. Aproape că suntem un grup de prieteni, mai degrabă decât colegi de muncă – avem echilibrul perfect între a munci din greu și a juca din greu.

  • Cele mai provocatoare aspecte ale muncii tale?

          Unul dintre cele mai provocatoare aspecte ale jobului este cât de repede se schimbă digitalul și asta înseamnă că trebuie să ne schimbăm odată cu el pentru a rămâne în fruntea curbei. Asta înseamnă că trebuie să ne informăm continuu, să lucrăm cu Facebook și Google managerii, să testăm noi funcții și să fim la curent cu blogurile și știrile din industrie.

          O altă provocare este să ne gândim la modalități inovatoare de a ne îmbunătăți continuu pe noi înșine și marca companiei – MDA Digital a avut întotdeauna standarde extrem de înalte în ceea ce privește modul în care se fac lucrurile și asta în sine este o provocare, dar cred că facem o treabă destul de bună.

  • De ce fel de aptitudini ai nevoie pentru a reuși la job?

          Abilitățile excelente de comunicare sunt o necesitate. Capacitatea de a prezenta eficient actualizările membrilor echipei și clienților ajută ca totul să decurgă bine și împiedică eventualele neînțelegeri care pot apărea pe parcurs. Publicitatea digitală este o industrie atât de rapidă și solicitantă, ceea ce înseamnă că gestionarea timpului și abilitatea de a prioritiza volumul de lucru sunt esențiale – lista de sarcini și calendarul evenimentelor sunt cei mai buni prieteni ai tăi.

  • Ce te ajută să faci îți treaba?

          Sincer, sunt prea multe pentru a le numi, așa că îmi voi rezuma top 5:

-Facebook Business Manager – ne permite să construim, să gestionăm și să optimizăm conturi și pagini publicitare în numele clienților noștri și, de asemenea, să monitorizăm performanța campaniei.

-Google Sheets – ține echipa la curent cu termenele limită pentru sarcinile fluxului de lucru, evenimente, prezentări etc.

-Canva – cel mai bun instrument de design grafic pentru designeri grafici necalificați.

-iMovie – software de editare video care mă ajută să creez și să editez videoclipuri.

-Google Analytics – această sursă de date ne permite să monitorizăm în mod constant rezultatele campaniei clienților, să observăm evoluția clienților, să distingem orice probleme și să creăm rapoarte pentru clienți.

  • Un sfat pentru cei care aspiră la acest post?

          Nu există o întrebare stupidă, așa că nu vă fie teamă să întrebați – am pierdut numărul a câte astfel de întrebări am adresat la început. Lucrând într-o industrie competitivă precum cea digitală, este important să fii asertiv, să crezi în tine și în echipa din jurul tău. În sfârșit, nu încetați niciodată să învățați, deoarece nu știți totul și fiți propria dvs. motivație.

          Dacă v-a plăcut de Mariana și vă doriți să vă ajute cu administrarea paginilor de Social Media a companiei Dvs., intrați aici pentru a afla mai multe detalii despre serviciile noastre și nu ezitați să ne contactați la adresa de e-mail contact@mda-digital.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vrei ca afacerea ta să crească?

Noi te putem ajuta

Our Services