fbpx

Viitorul publicității pe Facebook

Viitorul publicității pe Facebook

În timp ce bătălia dintre Snapchat și Instagram continuă, Facebook a dezvoltat în liniște o serie întreagă de actualizări și de noi funcționalități.

Rețelele de socializare pentru afaceri se dezvoltă cu o viteză fenomenală și joacă un rol  indispensabil în arsenalul unui marketer. În timp ce lupta Snapchat vs Instagram continuă, Facebook a lansat în liniște o serie întreagă de actualizări și funcții noi pentru oferta sa comercială.

Câteva statistici interesante pe Facebook:

  • Facebook a avut un alt trimestru puternic în T4 2016, înregistrând venituri de 7,05 miliarde de lire sterline. Aceasta reprezintă o creștere de 53% față de aceeași perioadă a anului trecut.
  • 65 de milioane de companii folosesc Facebook Pages, iar acum există peste 5 milioane de profiluri de afaceri pe Instagram.
  • 400 de milioane de oameni folosesc apelurile audio și video din Facebook Messenger în fiecare lună.
  • Utilizatorii activi zilnici ai Facebook au crescut recent cu 18% la 1,23 miliarde de oameni – asta înseamnă că poți ajunge la 18% mai mulți oameni prin intermediul Facebook!

 

Iată câteva dintre noile actualizări de care suntem cel mai încântați:

Acum puteți folosi GIF-uri în reclamele Facebook

Facebook permite acum brandurilor să includă GIF-uri animate în reclamele lor video – suntem siguri că aceasta va fi preferata noastră!

  1. Alegeți orice obiectiv care acceptă videoclipuri.
  2. Selectați un ”Single Video” în secțiunea ”Format”.
  3. Încărcați fișierul .gif exact așa cum ați proceda cu un videoclip.

Facebook Stories apar în aplicația Facebook

Pe 25 ianuarie, a fost raportat că Facebook a lansat Facebook Stories în Irlanda pe iOS și Android și intenționează să lanseze funcția la nivel global în curând. Facebook a emis o declarație despre testarea Facebook Stories.

Facebook e de ceva timp locul unde puteți împărtăși diverse cu prietenii și familia, dar modul în care oamenii le distribuie se schimbă în moduri semnificative. Modul în care oamenii distribuie astăzi este diferit de acum cinci sau chiar doi ani – este mult mai vizual, cu mai multe fotografii și videoclipuri decât oricând. Vrem să fie rapid și distractiv ca oamenii să partajeze fotografii și videoclipuri creative și expresive cu oricine doresc, oricând doresc.

Facebook testează plasarea anunțurilor pe ecranul de pornire al lui Messenger

Pe 25 ianuarie, managerul de produs al Facebook, Eddie Zhang, a anunțat că testează reclame pe ecranul de pornire al Messenger. Zhang a scris că întreprinderile ne spun de mult că sunt încântate de potențialul platformei Messenger de a ajunge la clienții lor și de a-i ajuta să stimuleze vânzările, să crească gradul de conștientizare a mărcii și să crească satisfacția clienților. Testul se desfășoară inițial în Thailanda și Australia și sperăm că va ajunge la noi destul de curând!

Puteți precompleta câmpurile formularului cu opțiunea Lead Ads

Facebook a anunțat recent că testează un nou format de anunțuri mobile, numit Lead Ads. Această setare completează automat anumite câmpuri de formular pe dispozitivele mobile folosind informații deja cunoscute despre persoană. Acest lucru face procesul de trimitere a informațiilor mult mai ușor decât atunci cand trebuie să dați mai multe click-uri pentru a ajunge pe site-ul web, deoarece utilizatorul poate doar să verifice acuratețea informațiilor și să le trimită. Am testat pentru prima dată anunțurile pentru clienți potențiali săptămâna aceasta, cu rezultate fenomenale – generând de 6 ori mai mulți clienți potențiali într-o singură zi decât au reușit anunțurile cu opțiunea de click pe site într-o săptămână!

Obțineți mai multe informații despre rezultatele anunțurilor dvs. video

Facebook crede că materialele video reprezintă viitorul – a anunțat recent că va adăuga noi opțiuni de raportare video pentru a oferi agenților de publicitate o perspectivă mai bună asupra rezultatelor anunțurilor video. 

Ajungeți la mai mulți potențiali cumpărători cu noua funcție Dynamic Ads

Știm deja că anunțurile pentru Cumpărături Google sunt incredibil de puternice – atunci când ajungeți la utilizatori cu intenții ridicate prin reclame de produse super relevante, nivelurile de conversie cresc. Facebook adaugă opțiuni suplimentare pentru a viza mai mulți oameni care ar putea fi interesați de produsul tău. Atunci când folosesc Facebook Dynamic Ads, agenții de publicitate vor putea ajunge la persoane care sunt foarte probabil interesate de un anumit produs. De exemplu, veți putea ajunge la utilizatorii care au căutat rochii negre la mai mulți comercianți, cu ajutorul unui anunț care prezintă produsul dumneavoastră relevant pentru aceștia!

Potrivit Facebook: Acum, dacă cineva a căutat mobilier pe mai multe site-uri web, Facebook poate deduce că această persoană este interesată să cumpere o canapea și ar putea fi un candidat bun pentru a difuza un anunț dinamic pentru mobilier.

Nu esti sigur de unde să începi sau ai nevoie de un expert care să se ocupe de Social Media sau campaniile
PPC pentru afacerea ta? Contactează-ne astăzi sau solicită un audit gratuit acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vrei ca afacerea ta să crească?

Noi te putem ajuta

Our Services