fbpx

Top 4 bune practici GA4

Confidențialitatea digitală și datele personale

Deci, până acum probabil ați văzut deja bannerul de avertizare mare și roșu pe Google Analytics care vă spune „Această proprietate va înceta procesarea datelor începând cu 1 iulie 2023”. Cu alte cuvinte,  GA4 se apropie.

Google Analytics 4 (GA4) este cea mai recentă și mai bună versiune a platformei de analiză Google și este plină de funcții incredibile care vă ajută să înțelegeți performanța site-ului sau a aplicației dvs. Deci, haideți să descoperim câteva sfaturi pentru a profita la maximum de GA4.

 

  1. Îmbrățișează evenimentele

GA4 pune un accent puternic pe evenimente, care sunt acțiuni pe care utilizatorii le întreprind pe site-ul sau aplicația dvs. În loc să se concentreze doar pe vizualizările de pagină, evenimentele vă permit să urmăriți interacțiuni specifice, cum ar fi clickurile pe butoane, trimiterea de formulare sau redările video. Prin valorificarea eficientă a evenimentelor, obțineți informații mai detaliate despre comportamentul și implicarea utilizatorilor.

 

  1. Excluderea trimiterilor

 Identificarea referințelor nedorite pe site-ul dvs. web este importantă pentru a vă asigura că sursele responsabile pentru a conduce acțiuni valoroase pe site-ul dvs. sunt atribuite corect. Excluderile populare ar fi gateway-urile de plată cum sunt PayPal, SagePay, Stripe, Klarna etc.

 

  1. Setări de păstrare a datelor

În mod implicit, GA4 păstrează anumite date (vârsta, sexul și interesele utilizatorilor) pe care le-a înregistrat timp de 2 luni, ceea ce înseamnă că până în luna 3 proprietarii de site-uri web pierd deja date valoroase care pot fi folosite pentru a-i ajuta să ia decizii. Vă recomandăm să modificați acest lucru la maximum (14 luni), asigurându-vă în același timp că este în conformitate cu politica dumneavoastră de confidențialitate și cookie-uri.

 

  1. Filtrați traficul intern

Pentru a vă păstra datele GA4 detaliate și exacte, este recomandat să excludeți echipa dvs. de la urmărirea în GA4 în timp ce sunteți pe site-ul dvs. web. Puteți face acest lucru excluzând adresele IP ale echipelor dvs. Acest lucru va permite echipei dvs. să testeze diferite evenimente fără a afecta acuratețea rapoartelor dvs.

 

  1. Rămâneți la curent

GA4 este o platformă în evoluție, iar Google introduce în mod regulat noi funcții și actualizări. Asigurați-vă că rămâneți la curent cu cele mai recente versiuni și îmbunătățiri prin blogurile noastre, unde vă împărtășim marile schimbări pentru a vă menține în fruntea curbei.

 

 În concluzie…

Acestea sunt doar câteva dintre cele mai bune practici GA4 pentru a vă ajuta să începeți. Amintiți-vă, GA4 înseamnă să vă înțelegeți mai bine utilizatorii, să vă optimizați eforturile de marketing și să luați decizii bazate pe date. Așadar, scufundă-te și bucură-te să explorezi tot ce are de oferit GA4. Alternativ, discutați cu experții noștri care vă pot ajuta la simplificarea întregului proces și vă pot explica misterul GA4.

 

Dacă sunteți în căutarea unei agenții de Marketing Digital care să vă ajute cu implementarea și configurarea GA4, noi suntem cei pe care îi căutați. Contactați-ne aici sau completați acest formular pentru a beneficia de un audit gratuit.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vrei ca afacerea ta să crească?

Noi te putem ajuta

Our Services