fbpx

Cum să crești cu 66,22% Rata de Conversie a produselor tale și să reduci Costul pe Achiziție cu 35,91% în doar 2 luni

Cum să crești cu 66,22% Rata de Conversie a produselor tale

Strategii personalizate cu impact major

Ce trebuie să știi?

Rata de conversie a crescut cu 66,22%.

Costul mediu pe achiziție a scăzut cu 35,91%.

Comenzile în Google Ads au crescut cu 117% în doar 2 luni

 1. Context

Cu o experiență de 12 ani pe piața din România, activând în industria casă & grădină, clientul nostru a întâmpinat provocări majore în gestionarea campaniilor de Google Ads, având un cost mediu pe achiziție (CPA) de 41,94 RON, fără a obține rezultate semnificative comparativ cu canalul Facebook. Rezultatele din Google Ads nu reprezentau potențialul  afacerii având o pondere de maxim de 27.34% din total vânzări. Cu un portofoliu de peste 2000 de produse și un business sezonier, se impunea o abordare strategică pentru a-i crește vânzările și a-i diminua costurile de achiziție.

 

 1. Obiectiv

Am avut un obiectiv clar definit – să creștem vânzările din canalul Google cu 25% și să reducem costurile de achiziție cu 20% în cadrul campaniilor de Google Ads. Practic, clientul își dorea creșterea numărului de comenzi din Google Ads folosind același buget zilnic alocat pentru că îi era clar că exista o oportunitate neexploatată corespunzător pe Google Ads și dorea să valorifice la maxim această platformă, atingându-și obiectivele fără a crește bugetul zilnic alocat.

 

 1. Strategie

Am implementat o strategie personalizată, axată pe optimizarea campaniilor și pe segmentarea atentă a produselor.

Am creat campanii separate de Search pentru căutările de brand și produsele cheie, obținând astfel un control mai mare asupra performanței acestora. De asemenea, am folosit cuvinte cheie optimizate din campaniile de SEO, care ne-au oferit un avantaj competitiv esențial.

Cum să crești cu 66,22% Rata de Conversie a produselor tale

Campaniile de Pmax sunt campanii all-in-one care rulează pe toate canalele Google disponibile: Search, Display, Video, Discovery, Gmail, Shopping and Maps. Din acest motiv acest tip de campanii necesită bugete foarte mari pe zi și fiind o campanie de tip smart alocă banii cum dorește cu tendința de a-și asuma credit și pentru cuvintele de brand, de aici necesitatea creării unei campanii de Search separate pentru cuvintele de brand și excluderea lor din campaniile de Pmax.

Tocmai de aceea, pentru campaniile de Pmax ne-am asigurat că acestea sunt orientate exclusiv pe Shopping, excluzând căutările pe Search, Display sau Video. Am identificat cele mai performante produse și folosind segmentarea, le-am grupat în patru categorii:

 • cele mai vândute produse
 • produse cu potențial să ajungă cele mai vândute
 • produse cu click-uri, dar fără vânzări
 • produse fără click-uri și fără vânzări

 

S-au creat, apoi, campanii PMAX separate pentru fiecare categorie, fiecare având un buget și un target personalizat. Pentru a proteja campania de Search de Brand Protect, am exclus cuvintele cheie de brand din toate campaniile PMAX. Mai mult decât atât, pentru o eficiență optimă am adăugat cuvinte cheie negative în fiecare dintre campaniile PMAX.

Înainte de optimizare, bugetul zilnic rămânea neutilizat în totalitate, însă prin ajustările aduse, am reușit să-l utilizăm în întregime și să obținem rezultatele dorite.

Cum să crești cu 66,22% Rata de Conversie a produselor tale

Prin eforturile concentrate și strategiile puse în aplicare, am reușit să sporim semnificativ ratele de afișare, clasându-ne în mod constant în topul căutărilor și învingând cu succes principalii competitori în lupta pentru atenția clienților. Acest lucru a consolidat poziția clientului și prestigiul în industrie.

Cum să crești cu 66,22% Rata de Conversie a produselor tale
 1. Cronologie

                 1. Auditare cont + segmentare dinamica a produselor – 4 saptamani

                 2. Implementare campanii noi pe produsele segmentate – 1 saptamana

                 3. Optimizare campanii pentru a obtine cele mai bune rezultate – 3 saptamani

 

 1. Rezultate

Într-un interval de doar 2 luni, rata de conversie a crescut cu 66,22%, de la 0,79% la 2,25%, în timp ce costul mediu pe achiziție a scăzut cu 35,91%, de la 41,94 RON la 26,88 RON.

În urma implementării strategiei personalizate, clientul a obtinut semnificativ mai multe vânzări din canalul Google cu același buget zilnic alocat. Comenzile din Google Ads au crescut cu 117% de la 838 achiziții la 1821 achiziții după 2 luni de la implementarea strategiei.

 

 1. Concluzie

Această poveste de succes demonstrează puterea unei abordări strategice și a unei echipe dedicate de experți în PPC.

Clientul și-a atins obiectivul propus, acela de a fructifica corespunzător platforma Google și de a crește numărul de comenzi provenite din acest canal precum și acela de reducere a costului mediu de achizție.

În continuare, ne pregătim să efectuăm un alt test la acest client, concentrându-ne pe segmentarea feed-ului de produse pe platforma Facebook. De asemenea, ne propunem implementarea unui chatbot și a unei strategii de email marketing. Vom publica cât de curând rezultatele obținute și modul în care aceste măsuri ne-au ajutat să reducem în continuare Costul per Acțiune (CPA).

 

 1. Take-away

În cazul în care dorești să reduci costurile pe achiziție și să maximizezi rata de conversie în cel mai scurt timp posibil, suntem aici să îți oferim un audit gratuit al contului tău de Google Ads.

Vrei ca afacerea ta să crească?

Noi te putem ajuta

Digital Marketing Team