fbpx

3 setări geniale ale noii aplicații Customer Match de la Google

3-setări-geniale-ale-noii-aplicații-Customer-Match-de-la-Google

Am fost extrem de încântați să aflăm despre lansarea noii funcții AdWords de la Google, Customer Match, cu câteva săptămâni în urmă. Pretinzând că este una dintre cele mai importante actualizări AdWords din 2015, ne-am uitat mai atent la noul instrument și am aflat ce înseamnă să poți combina datele CRM cu AdWords pentru prima dată.

Pe scurt

Customer Match le permite agenților de publicitate să încarce liste de e-mail ale clienților și să vizeze acești utilizatori prin Search, YouTube și Gmail. Acest lucru înseamnă că puteți ajunge mai eficient la acea bază de clienți fideli, adaptându-vă mesajele de marketing la grupuri segmentate de clienți – ce poate să nu îți placă la această aplicație? 

Nu există nicio îndoială că această nouă funcție inovatoare (deși foarte asemănătoare cu Custom Audiences pe Facebook și Twitter) va oferi mari beneficii pentru companiile care doresc să ajungă la clienții potriviți și să stimuleze conversiile online. Deci, indiferent dacă dețineți o companie de comerț electronic, B2B sau non-profit, am vrut să vă împărtășim aceste utilizări practice ale Customer Match pentru a vă îmbunătăți performanța PPC.

  1. Creșteți loialitatea

Este de la sine înțeles că loialitatea este unul dintre cei mai importanți factori în afaceri – determinând achizițiile repetate din parte acelorași clienți și generând mai multă expunere datorită recenziilor bune transmise pe cale verbală. Funcția Customer Match poate fi esențială în construirea loialității, oferind agentului de publicitate posibilitatea de a prezenta reclame personalizate clienților actuali și de a-i atrage înapoi pe site-ul lor web.

De exemplu, un furnizor de asigurări își poate viza propria bază de clienți pentru a se asigura că anunțurile lor sunt afișate atunci când un fost client intenționează să își reînnoiască asigurarea auto, căutând acest serviciu pe Google. De asemenea, o organizație caritabilă poate viza donatorii anteriori pe Gmail pentru a încuraja donațiile repetate. Este posibil să doriți chiar să oferiți o reducere specială pentru clienții fideli sau să le propuneți și alte produse sau servicii pe care știți că acești utilizatori probabil le vor dori.

Ați putea să aduceți plus valoare, oferind extra servicii dedicate chiar și după efectuarea achiziției de către client. De exemplu, o companie de turism ar putea oferi un serviciu unic personalizat, ca urmare a efectuării unei rezervări de vacanță, trimițând sugestii de videoclipuri de pe YouTube care le arată clienților cele mai bune lucruri de făcut în acea locație de vacanță. Posibilitățile aici sunt nesfârșite!

  1. Faceți excluderi

Unul dintre aspectele noastre preferate ale aplicației Customer Match este capacitatea de a exclude anumiți utilizatori de la a vă vedea anunțurile. Așa cum puteți încărca și viza liste cu adresele de e-mail ale clienților în campaniile dvs., noua funcție vă permite, de asemenea, să omiteți acești utilizatori din targetarea dvs. – ajutându-vă să reduceți costurile și să creșteți factorul de relevanță al anunțurilor dvs.

De ce să irosești bani targetând clienți neprofitabili? Pentru multe companii, dacă un utilizator a cumpărat deja sau s-a abonat la produsul sau serviciul dvs., atunci nu mai e relevant să primească mesajele de marketing. Acum, cu Customer Match, puteți reduce cheltuielile excluzând acei utilizatori și concentrându-vă numai pe cei care au cea mai mare probabilitate de a genera rezultate pentru afacerea dvs.

Prin eliminarea oricăror clienți actuali din targetarea dvs., această funcție vă oferă, de asemenea, șansa de a promova oferte sau promoții introductive care sunt destinate exclusiv clienților noi, cum ar fi ”20% reducere la prima achiziție”. Din nou, este vorba despre personalizarea anunțurilor pentru a vă conecta cu acești potențiali clienți de mare valoare.

  1. Conștientizarea vizată

O altă modalitate de a profita de cea mai nouă funcție Google este să o folosești pentru a genera conștientizare în rândul unui public foarte specializat, adică a celor care și-au arătat anterior interesul sau au cumpărat de la compania ta.

Înainte de lansarea aplicației Customer Match, nu exista nicio modalitate de a folosi AdWords pentru a intra în legătură cu acei utilizatori valoroși care au interacționat cu afacerea dvs. offline (o achiziție în magazin, o întrebare telefonică etc.). Acum, dacă aveți un produs nou, o nouă oportunitate de angajare sau o nouă dezvoltare de afaceri pe care doriți să o promovați, puteți crește gradul de conștientizare afișând anunțuri video acestor utilizatori sau afișând un anunț ce conține o imagine de mare impact în căsuța lor Gmail.

În special pentru afacerile B2B, unde interesul este foarte nișat, puteți crește gradul de conștientizare prin targetarea utilizatorilor despre care știți că vor fi cei mai receptivi la mesajul dvs. Atunci când faceți publicitate în rețeaua de căutare, puteți viza, de asemenea, cuvinte cheie mult mai generice decât într-o campanie tipică de căutare, deoarece știți deja că acești utilizatori sunt relevanți pentru afacerea dvs.

Concluzii

În cele din urmă, introducerea Customer Match reprezintă un pas uriaș înainte în direcționarea inteligentă în PPC (plată per click), permițând agenților de publicitate să utilizeze propriile liste cu adrese de e-mail pentru o targetare cât mai specifică în activitatea lor de publicitate online. (De asemenea, ar trebui să subliniem că, din motive de confidențialitate, toate adresele de e-mail partajate cu Google vor fi șterse la șapte zile după încărcarea listei).

Customer Match este integrat treptat în toate conturile și lansăm deja campanii cu unii dintre clienții noștri. Contactați-ne pentru a discuta despre implementarea Customer Match pentru afacerea dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vrei ca afacerea ta să crească?

Noi te putem ajuta

Folosim cookie-uri pentru vă asigura cea mai bună experienţă posibilă.