fbpx

Publicitatea digitală și puterea personalizării

Publicitatea-digitală-și-puterea-personalizării-1000x500px

Trăim într-o lume a zgomotului digital. Utilizatorii au dezvoltat o imunitate parțială la această bombardare constantă cu mesaje, toți cerșind atenție. Care este soluția?

Trăim într-o lume a zgomotului digital. Reclamele din ziare și reviste, panouri publicitare, radio și TV sunt, în multe privințe, iritații ale unei generații anterioare. Acum avem Google și rețelele sociale care pledează pentru atenție, iar fiecare dintre aceste canale este puternic saturat de conținut. Utilizatorii au dezvoltat o imunitate parțială la acest bombardament constant al mesajelor, toți cerșind atenție. Soluția? Personalizare.

Conținutul personalizat este o investiție pentru afacerea dvs. Înțelegerea piețelor țintă suficient de bine pentru a oferi conținut interesant și personalizat necesită o cercetare amănunțită și o analiză a datelor, dar dacă furnizați în mod constant conținut la care publicul țintă se referă, veți construi încrederea și loialitatea clienților. Dar în ce moduri se poate aplica acest lucru publicității digitale?

Fiind una dintre cele mai bune platforme de publicitate digitală, Google vă oferă o oportunitate de a ajunge la publicul dvs. ideal, în timp ce acesta caută pe Google și navighează pe web. Google are o serie de funcții disponibile pentru a face acest lucru posibil, de exemplu, cu segmentele de public cu afinitate, care sunt descrise ca „audiențe TV-like”. Google grupează utilizatorii în categorii distincte de „Afinitate”, cum ar fi „Cinează frecvent în oraș” și „Iubitorii de călătorie”, pe baza datelor colectate zilnic, a site-urilor web pe care utilizatorii le vizitează, a videoclipurilor pe care le vizionează, a aplicațiilor pe care le folosesc și a locului în care se află. Acest lucru oferă companiilor o oportunitate profitabilă de a ajunge la un public personalizat.

Pe lângă crearea de audiențe pentru dvs., Google vă permite, de asemenea, să vă personalizați propria publicitate prin crearea propriei audiențe, alese manual. Cunoscută sub numele de direcționare cu intenție personalizată, puteți contacta utilizatorii care au ajuns în mod activ la un produs sau serviciu în ultimele 30 de zile, indicând că sunt gata să cumpere în viitorul apropiat, oferindu-vă oportunitatea perfectă de a vă prezenta produsul, punctele forte ale acestuia și de ce ar trebui să îl cumpere de la dvs.

Pe YouTube putem ajunge chiar și la utilizatori prin targetarea de tip „Life event”, permițându-ne să afișăm reclame dedicate utilizatorilor care „se căsătoresc”, „se mută” sau „termină facultatea”. Acest lucru prezintă oportunități uriașe pentru o serie de industrii. De exemplu, agenții imobiliari, instalatorii de băi, comercianții cu amănuntul de interioare și companiile de mutari ar trebui să ia în considerare evenimentul de viață „mutări” și să îl includă în strategia lor YouTube.

Cu toate acestea, publicitatea Google nu ține cont doar de ceea ce se întâmplă online. Există capacități de a folosi atât datele offline, cât și online pentru a ajunge la clienți și a relua interacțiunea cu clienții din Căutare, Display, YouTube și chiar Facebook. În mod similar, Facebook ne permite să creăm audiențe personalizate folosind date comportamentale ale site-ului web, precum și date offline, cum ar fi liste de e-mail și afișarea de anunțuri personalizate, de exemplu pentru „toți vizitatorii site-ului”.

Personalizarea ar putea fi doar unul dintre cei mai importanți factori pentru agenții de marketing în acest an și, deși este evident că personalizarea bazată pe date poate îmbunătăți dramatic rentabilitatea investiției, este, de asemenea, imperativ să utilizați o abordare soft, inteligentă și să oferiți o valoare autentică clienților dvs.

 

Dacă aveți nevoie de ajutor pentru implementarea personalizării digitale – contactați-ne aici sau la adresa de e-mail contact@mda-digital.com și vă vom ajuta cu plăcere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vrei ca afacerea ta să crească?

Noi te putem ajuta

Folosim cookie-uri pentru vă asigura cea mai bună experienţă posibilă.