fbpx

Perspective digitale pentru 2017 – ce trebuie să știți?

Perspective-digitale-pentru-2017---ce-trebuie-să-știți-1000x500px

Se spune că un an este un timp îndelungat în marketing, așa că fără a mai trage de timp, îți prezentăm perspectivele noastre digitale pentru 2017.

 

2016 ne-a adus Brexit, Pokémon GO, RIO2016, un nou președinte ales al SUA și, mai ales, Toblerone care a revoltat fanii când au schimbat forma celebrei ciocolate!

Se spune că un an este o perioadă lungă de timp în marketing, așa că, fără alte prelungiri, iată informațiile noastre digitale pentru 2017.

Nu există „loc” ca telefonul

În doar nouă ani, smartphone-ul a avut un impact masiv asupra societății. În mod colectiv, cetățenii Marii Britanii se uită la smartphone-urile lor de peste un miliard de ori pe zi! Încă de la actualizarea sa pentru dispozitive mobile din 2015, Google a menționat mobilul și „micro-momentele” drept un factor de clasare incredibil de important. Drept urmare, site-urile web care se adaptează la diferite dimensiuni de ecran, inclusiv la cel al telefonului, și facilitează o experiență de utilizator fără întreruperi, au devenit cu atât mai importante.

În fiecare an există trilioane de căutări pe Google și peste jumătate dintre acestea sunt efectuate folosind un dispozitiv mobil. Odată cu introducerea anunțurilor text extinse și a licitațiilor specifice pentru dispozitive mobile, AdWords este deja pe cale să devină o platformă de publicitate pe mobil. Acum, Google a anunțat indexarea pe mobil, ceea ce înseamnă că fie un site mobil receptiv, fie un site mobil separat optimizat este parte integrantă a succesului multor alte componente ale strategiei tale digitale. De la marketing de conținut până la crearea de reclame grafice, tot ce faceți ar trebui să ia în considerare și să includă dispozitivul mobil în acest an!

Personalizare

74% dintre clienții online sunt frustrați atunci când conținutul pe care îl văd pe o pagină web nu este relevant pentru nevoile sau preferințele lor – o statistică care evidențiază nevoia unei experiențe digitale mai adaptate și mai bine direcționate. Secretul succesului constă în personalizare, iar simpla adăugare a numelui unui abonat la copia de e-mail nu mai este suficientă.

Anunțurile dinamice din AdWords sunt generate automat și afișează conținut diferit pentru utilizatori, în funcție de termenii de căutare pe care i-au folosit. Aceasta înseamnă că puteți targeta utilizatorul cu conținutul potrivit despre produsul potrivit, la momentul potrivit. Publicitatea dinamică înseamnă personalizare intensivă și crește semnificativ probabilitatea de conversie.

Marketing în magazin

Cu 80% dintre mileniali care își folosesc smartphone-urile în magazin și 74% care sunt dispuși să primească alerte mobile bazate pe locație în timp ce sunt în magazin, specialiștii în marketing au văzut o oportunitate extraordinară. Aceste fapte vor face ca marketingul în magazine să crească în popularitate, deoarece agenții de publicitate folosesc oportunitatea de a oferi clienților lor oferte relevante direct pe telefoanele lor atunci când consumatorul este în apropiere.

Progresele în tehnologia beacon permit agenților de marketing să plaseze reclame relevante precise direct în mâinile clienților lor atunci când aceștia se află în imediata apropiere fizică a punctului de cumpărare și sunt mai susceptibili la campaniile dvs. de marketing. Dacă aveți un site de e-commerce, puteți utiliza datele din achizițiile lor anterioare și modelele de comportament pentru a le viza la fel de specific și, în consecință, pentru a crește șansele de conversie.

Marketing video

Probabil veți fi uimiți să aflați că peste 50% dintre organizații includ videoclipuri ca parte a planului lor de marketing de conținut. Dezvoltarea marketingului video a fost aproape de neoprit în ultimii ani și va continua și în 2017. Când este făcut bine, videoclipul are capacitatea firească de a transmite în mod convingător poveștile mărcii într-un mod care poate constrânge publicul ca niciun alt canal. Tot ce trebuie să faci este să-ți găsești unghiul unic.

Videoclipurile instrucționale, demonstrațiile de produse, seminariile web specifice industriei și anunțurile creative sunt toate căile pe care le puteți explora, indiferent de mărimea bugetului și de setul de abilități. Indiferent de tipul pe care îl alegeți, este important să vă asigurați că este relevant pentru marca dvs., produsele sau serviciile pe care doriți să le promovați, dar, cel mai important, pentru publicul țintă.

Încurajăm cu tărie clienții noștri să utilizeze publicitatea YouTube acolo unde este relevant – YouTube este motorul de căutare numărul 2 în Marea Britanie și plătiți doar atunci când cineva alege să vizioneze cel puțin 30 de secunde din anunțul dvs., ceea ce îl face o metodă de targetare foarte rentabilă.

Social

Nu există nicio îndoială, acum trăim într-o lume dominată de rețelele sociale – iar agenții de marketing și companiile profită din plin de ea. Popularitatea rețelelor sociale continuă să crească și ne așteptăm la schimbări semnificative în modul în care companiile comunică cu publicul lor. Brandurile trebuie să se asigure că țin pasul cu cele mai recente tendințe pentru a se asigura că își ating obiectivele, fie că este vorba de a îmbunătăți rentabilitatea investiției sau de a crește conversiile.

Este clar că rețelele sociale sunt aici pentru a rămâne, iar companiile trebuie să știe ce să facă pentru a le valorifica și cum să folosească diferitele platforme și instrumente în avantajul lor. Specialiștii de marketing sunt în mod clar de acord cu faptul că 74% plănuiesc să-și crească utilizarea reclamelor în rețelele sociale. Facebook continuă să ofere rezultate excelente clienților noștri și căutăm să explorăm rezultatele publicității Pinterest pentru clienții noștri de comerț electronic.

Ce tendințe digitale estimați că vor fi deosebit de importante în 2017? Ți-ai creat deja strategia pentru noul an?

 

Dacă aveți nevoie de o mână de ajutor în dezvoltarea strategiei dvs. PPC, nu ezitați să ne contactați la adresa de e-mail contact@mda-digital.com sau completați formularul de contact aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vrei ca afacerea ta să crească?

Noi te putem ajuta

Folosim cookie-uri pentru vă asigura cea mai bună experienţă posibilă.