fbpx

Perspective digitale – Martie 2017

Perspective-digitale---Martie-2017-1000x500px

Au existat câteva apariții recente de emoji-uri în titlurile reclamelor; acesta este un mic test, o nouă scăpare sau sunt aici pentru a rămâne?

Ceasurile au mers înainte și primăvara a sosit oficial, aducând cu ea o nouă serie de actualizări în lumea publicității digitale. Consultați actualizările noastre preferate din martie 2017:

Emojis în titlurile anunțurilor AdsWords 🙂

Au existat câteva apariții recente de emoji-uri în titlurile reclamelor, ceea ce a condus la speculații că acestea ar putea fi lansate în curând la nivel global pentru agenții de publicitate. Aceasta nu este prima apariție a emoji-urilor – au apărut sporadic în trecut din cauza lacunelor de combinație de caractere din platformă. Deci acesta este un mic test, o nouă scăpare sau sunt aici pentru a rămâne? Numai timpul va arăta.

Variații ale cuvintelor cheie de tip „exact match”

Google a schimbat modul în care funcționează cuvintele cheie cu potrivire exactă – în lunile următoare, va extinde potrivirea variantelor apropiate pentru a include reformulările și reordonările suplimentare pentru cuvintele cheie cu potrivire exactă. Testele inițiale au arătat că agenții de publicitate pot vedea în medie cu până la 3% mai multe click-uri cu ajutorul cuvintelor cheie de tip „exact match”, menținând în același timp rata de click și de conversie comparabile.

Este important de reținut că vor exista unele excepții în cazul reordonării, care nu va apărea acolo unde se schimbă sensul expresiei (exemplu: destinațiile de zbor).

Chiar mai mult text în anunțurile extinse?

Anul trecut, Google a introdus reclame text extinse, permițând agenților de publicitate să includă mai multe informații și să ocupe mai mult spațiu pe SERP. Aceste anunțuri text extinse ar putea fi acum și mai lungi – un nou test dublează numărul de caractere disponibile în descrierile anunțurilor text. Unii agenți de publicitate au observat opțiunea de a adăuga o „descriere suplimentară” atunci cand creează anunțuri, având la dispoziție și mai mult spațiu pentru mesajul transmis. Nu se știe încă dacă acest lucru va fi lansat la nivel global, dar fiți pe fază!

Noul format de reclamă Facebook – reclame axate pe catalogul de produse

Facebook lansează noi formate de anunțuri într-un ritm rapid – cea mai recentă actualizare este creată special pentru dispozitivele mobile și oferă retailerilor posibilitatea de a-și prezenta produsele pe platforma Facebook înainte de a direcționa vizitatorul către site-ul lor mobil. Reclamele conțin un videoclip sau o imagine urmată de patru imagini de produse. Dacă cineva face click pe anunț, se deschide un catalog cu mai multe produse. Odată ce selectează un anumit produs, utilizatorul este direcționat către site-ul web al agentului de publicitate pentru a face o achiziție.

Suntem abia în prima săptămână a lunii martie, dar suntem deja încântați să vă spunem despre câteva noi opțiuni de targetare geniale în Rețeaua de display Google, luna viitoare – fiți pe fază.

 

Dacă aveți nevoie de ajutor pentru implementarea oricăreia dintre noutățile de mai sus – contactați-ne aici sau completați acest formular pentru a beneficia de un audit gratuit și vă vom ajuta cu plăcere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vrei ca afacerea ta să crească?

Noi te putem ajuta

Folosim cookie-uri pentru vă asigura cea mai bună experienţă posibilă.