fbpx

Perspective digitale – Ianuarie 2017

O zi din viata unui Digital Marketing Assistant

Este timpul să luăm o pauză, să ne așezăm și să reflectăm asupra tuturor evenimentelor din lumea PPC care au avut loc luna trecută.

Este corect să spunem că ianuarie a reprezentat un început foarte interesant de 2017. Barack a părăsit Casa Albă, Donald Trump a fost inaugurat ca al 45-lea președinte al Statelor Unite și am pierdut o legendă, John Hurt.

Cu toate acestea, ianuarie nu a fost deloc o lună rea. De exemplu, La La Land (și Ryan Gosling) ne-a cucerit cu 14 nominalizări la Globul de Aur, iar Ed Sheeran a lansat două melodii grozave.

De asemenea, a fost o lună destul de importantă în lumea PPC Digital Marketing. Este timpul să  luăm o pauză, să ne așezăm și să reflectăm asupra tuturor evenimentelor din lumea PPC care au avut loc luna trecută.

Google elimină în mod obișnuit reclamele proaste. Acum elimină editorii de reclame proaste

Datorită unui set extins de politici și tehnologii îmbunătățite, Google a eliminat anul trecut 1,7 miliarde de reclame proaste, mai mult decât dublu față de numărul pe care l-a eliminat în 2015, potrivit raportului său Bad Ads. Suntem încântați că Google continuă să înlăture reclamele și conținutul prost de pe platforma sa. Din păcate, reclamele proaste perturbă experiența online pentru utilizatori. Ei promovează produse ilegale și oferte nerealiste și pot păcăli oamenii să partajeze informații personale și să infecteze dispozitivele cu software dăunător. În cele din urmă, reclamele proaste reprezintă o amenințare pentru toți utilizatorii de internet, companiile și partenerii Google.

De asemenea, Google a eliminat 200 de editori de pe una dintre rețelele sale publicitare în al patrulea trimestru. Google și Facebook au anunțat că încep să reprime site-urile care promovează site-uri de știri false; site-urile în cauză nu ar mai putea folosi serviciile de publicitate oferite atât de Facebook, cât și de Google.

Se lansează o nouă interfață LinkedIn

LinkedIn a început să lanseze o reproiectare substanțială. Nu toată lumea o are încă, dar se va actualiza în curând la toată lumea și este cu siguranță un mod de a ține pasul cu inovațiile designului web.

Reproiectarea aerisește interfața în mod substanțial, orientându-se pe deplin pe aspectul bazat pe carduri cu care site-ul a cochetat în ultimii doi ani. Pictogramele sunt simplificate și se potrivesc mai bine cu experiența mobilă. Și unele funcționalități care erau greu de găsit înainte sunt acum în față și în centru. Am îndrăzni să spunem că noul LinkedIn seamănă foarte mult cu Facebook.

Google aduce extensii automate de apel în anunțurile mobile

Luna aceasta am primit o notificare de la Google care ne informează că extensiile de apel vor fi incluse automat în anunțurile mobile, unde pagina de destinație prezintă un număr de telefon vizibil. Schimbarea a început pe 6 februarie 2017. Google și-a asumat lansarea în mod implicit.

În ceea ce privește clienții noștri, există unele cazuri în care au integrat extensii de apel mobile ca parte a strategiei lor. Cu toate acestea, pentru alți clienți, am renunțat la aceste extensii, deoarece clienții noștri preferă să capteze clienți potențiali/conversii în moduri alternative.

Informații și reclame în story-urile din Instagram

Instagram nu se oprește – mai ales când vine vorba de story-uri. Instagram Stories atrage acum 150 de milioane de utilizatori activi pe platformă în fiecare zi, aproape la fel de mulți ca rivalul lor Snapchat. Așadar, s-ar părea doar un protocol firesc ca rețeaua de socializare să ramifice această oportunitate către agenții de publicitate pentru a ajunge la un public mai larg.

  • Reclame în Stories

În săptămânile ce urmează, veți putea difuza reclame captivante, pe ecran complet, în story-uri. Anunțurile din Stories vă vor permite să utilizați capacitățile de direcționare, reach și măsurare care fac ca anunțurile dvs. să fie relevante pentru persoanele pe care doriți să le targetați. Instagram colaborează cu peste 30 de mărci, inclusiv Airbnb, Netflix, Nike și Maybelline New York, pentru a testa acest nou format de anunț video cu sunet de 15 secunde.

  • Perspective din Stories

Pe lângă Reclame în Stories, Instagram Business Tools va include acum informații despre acestea. Pentru afacerile care au un profil al companiei, veți putea vedea reach, afișările, răspunsurile și conversiile pentru fiecare story în parte din Business Tools. Vizând aceste informații, puteți afla cum să creați conținut mai relevant, care rezonează cu publicul dvs.

Directorul de operațiuni de marketing la Instagram, Jim Squires, a spus: „Una dintre solicitările pe care le-am primit de la companii este că își doresc instrumente mai avansate pentru a viza și a ajunge la oameni chiar și dincolo de urmăritorii lor în cadrul acestei noi experiențe. Vom lua toată targetarea, livrarea și măsurarea la care oamenii au acces pe Facebook și Instagram și le vom aplica story-urilor cu acest nou format imersiv care va fi disponibil.”

Potrivit Instagram, aceste funcții vor fi lansate la nivel global în următoarele câteva săptămâni.

Rețeaua de display Google va începe să difuzeze reclame fără direcționare

Google a anunțat modificări ale modului în care va viza anunțurile începând cu 18 ianuarie 2017. Începând cu acea dată, toate grupurile de anunțuri fără nicio metodă de direcționare selectată vor fi afișate în întreaga Rețea de display Google (GDN). Grupurile de anunțuri grafice și video care nu au o metodă de direcționare au fost întrerupte începând cu 18 ianuarie 2017 pentru a se asigura că anunțurile nu se afișează unui public care nu era destinat.

Cu toate acestea, agenții de publicitate vor trebui să fie atenți în ceea ce privește vizarea oricăror grupuri de anunțuri create, deoarece după 18 ianuarie 2017, Google le va elimina indiferent dacă sunt targetate sau nu. De acum încolo, este imperativ să întrerupeți întotdeauna manual orice grup de anunțuri noi care nu este pregătit sau pentru care nu doriți să afișați anunțuri.

La MDA Digital, știm că cea mai bună practică este evaluarea opțiunilor de direcționare ori de câte ori creăm un grup de anunțuri, astfel încât să îl putem alege pe cel care se aliniază cel mai bine cu obiectivele de afaceri ale clientului nostru.

 

Aflați mai multe aici despre cum vă putem ajuta cu dezvoltarea strategiei dvs. PPC și nu ezitați să ne contactați la adresa de e-mail contact@mda-digital.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vrei ca afacerea ta să crească?

Noi te putem ajuta

Our Services