fbpx

Perspective digitale – Februarie 2017

Perspective Digitale

Februarie a fost o luna destul de importantă pentru aplicațiile și tool-urile digitale. Toate începând cu Instagram și până la AdWords au suferit schimbări. Vrei să știi mai multe?

2017 zboară – februarie ne-a adus Furtuna Doris; acel Oscars Blooper; iar lumea a făcut „baby fever” când Beyoncé a stabilit un nou record pe Instagram pentru cea mai apreciată fotografie din toate timpurile cu anunțul despre sarcina gemenilor ei. De asemenea, a fost o lună destul de importantă în lumea digitală – vedeți mai jos cele mai relevante momente din februarie:

Eticheta publicitară cu contur verde înlocuiește versiunea verde în întregime

Mulți utilizatori au observat o nouă etichetă publicitară pe anunțurile din Google Search în ultimele săptămâni – fundalul verde solid a fost înlocuit cu un nou contur verde cu etichetă de fundal albă, dând aspectul unei postări organice.

Google a confirmat acum că noul aspect se lansează la nivel global. Un purtător de cuvânt al Google a declarat: „Testăm în mod obișnuit potențiale îmbunătățiri ale aspectului paginii noastre cu rezultatele căutării. După ce am experimentat cu o nouă etichetă de anunțuri afișate în Rețeaua de căutare cu un contur verde, am decis să o lansăm. Noua etichetă de anunț este mai lizibilă și continuă să facă pagina noastră de rezultate mai ușor de citit pentru utilizatorii noștri, cu indicații clare despre etichetarea anunțurilor noastre.”

Instagram – Lead Ads, acum disponibile

Vești bune: acum puteți rula anunțurile dvs. Leads atât pe platformele Facebook, cât și pe Instagram. Am văzut niște rezultate grozave cu Facebook Lead Ads și ne așteptăm ca Instagram să aibă rezultate la fel de impresionante. Pentru a vă asigura că Lead Ads-urile dvs. apar pe Instagram, asigurați-vă că reclamele dvs. respectă cerințele de design ale Instagram.

Notă – nu toate câmpurile completate în prealabil pentru anunțurile pentru clienți potențiali sunt acceptate pe Instagram. Instagram va accepta următoarele câmpuri:

  • E-mail
  • Numele complet
  • Număr de telefon
  • Gen

Extensiile de preț AdWords sunt disponibile acum pe toate dispozitivele

În iulie anul trecut, Google a introdus extensii de preț în AdWords pentru a afișa prețurile pentru tipurile de produse și servicii în Text Ads. Extensiile de preț sunt acum eligibile pentru a fi afișate pe toate dispozitivele, nu doar pe dispozitivele mobile.

Personalizați anunțurile în funcție de dispozitiv sau de public cu funcțiile AdWords IF

Funcțiile IF, utilizate în cadrul anunțurilor text din Rețeaua de căutare, oferă agenților de publicitate o modalitate rapidă și ușoară de a-și personaliza textul publicitar pentru anumite segmente de public. Fără necesitatea de a crea campanii separate, agenții de publicitate pot include o funcție IF în textul lor publicitar pentru a afișa un anumit mesaj utilizatorilor DACĂ aceștia se află pe un anumit dispozitiv sau pe o listă de public.

Într-un exemplu de la Google, o funcție IF este utilizată pentru a personaliza oferta de descriere în funcție de faptul dacă un utilizator se află în lista de redirecționare „Abandonatori de coș” a agentului de publicitate. Ca un stimulent suplimentar pentru cei care abandonează coșul de cumpărături să finalizeze tranzacția, vor primi o reducere de 15% la promoție; alți utilizatori care nu sunt în această listă vor vedea o promoție cu 10% reducere.

 

Dacă aveți nevoie de ajutor pentru implementarea oricăreia dintre noutățile de mai sus – contactați-ne aici sau la adresa de e-mail contact@mda-digital.com și vă vom ajuta cu plăcere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vrei ca afacerea ta să crească?

Noi te putem ajuta

Our Services