fbpx

Perspective digitale – concluziile lunii octombrie

Perspective-digitale-concluziile-lunii-octombrie-1000x500px

Ghici cine a copiat din nou de la Snapchat? Află aici un rezumat al celor mai importante  evenimente din lumea marketingului digital de luna trecuta.

 

Odată cu octombrie 2016, e timpul să începem cumpărăturile de Crăciun și să ne pregătim pentru deliciile festive pe care noiembrie și decembrie le oferă. Cu toate acestea, octombrie a fost o lună destul de interesantă. Începând cu toți cei care au făcut senzațional ceea ce părea a fi un hype global pentru clovni, Kim Kardashian care a luat o pauză de pe rețelele de socializare și inimile noastre fiind rupte în două de vestea că Love Production a vândut iubitul nostru „Great British Bake Off” la Channel 4, au fost câteva momente emoționante în octombrie!

Fără alte introduceri, iată un rezumat al momentelor de top care s-au petrecut în marketingul digital luna trecută.

Google AdWords adaugă extensia de mesagerie mobilă

Dacă inviți un prieten la cină sau îl întrebi despre cele mai bune hoteluri din Dublin, probabil că o faci prin mesageria mobilă. Aproape două treimi dintre proprietarii de smartphone-uri folosesc mesageria de mai mult de cinci ori pe zi pentru a comunica cu ceilalți. Și Google ne-a spus că oamenii nu își limitează utilizarea mesajelor la comunicațiile sociale – 65% dintre consumatori spun că ar lua în considerare utilizarea mesageriei pentru a intra în legătură cu o companie pentru a obține informații despre un produs sau serviciu sau pentru a face o programare.

Google introduce reclame click-to-message pentru a aduce eficiența și eficacitatea mesajelor în reclamele de căutare. Prin configurarea unei extensii de mesaje, oferiți utilizatorilor o modalitate ușoară de a vă trimite mesaje text pentru a începe o conversație și a o continua oricând le este mai convenabil.

Atingerea opțiunii de trimitere text lansează aplicația SMS a utilizatorului cu un mesaj text predefinit, adaptat produsului sau serviciului de care sunt interesați. De exemplu, dacă sunteți un agent de publicitate în domeniul turismului și cineva vă trimite mesaje după ce a căutat vacanțe de golf, acesta poate trimite sau edita textul mesajului predefinit, de exemplu „Sunt interesat de o rezervare. Vă rog să-mi trimiteți mai multe informații.”

Targetarea demografică în Google AdWords devine disponibilă pentru anunțurile afișate în Rețeaua de căutare

Publicitatea orientată demografic nu este nouă. Am reușit să vizam diferite segmente demografice cu mesaje relevante în formate de afișare și în cadrul platformelor de publicitate precum Facebook de mult timp. Cu toate acestea, în această lună, Google AdWords le-a permis agenților de publicitate să vizeze criteriile demografice de vârstă și sex în cadrul campaniilor lor de căutare, în sfârșit.

Scopul utilizatorului începe de la el însăși și, având în vedere acest lucru, este vital ca utilizatorilor să li se arate produse și servicii care sunt adaptate pentru ei atunci când caută. Noua capacitate de a schimba mesajele pe baza datelor demografice în căutare, înseamnă că putem folosi diferite reclame pentru a atrage diferite audiențe în funcție de datele demografice ale acestora.

Ghici cine a copiat de la Snapchat din nou!

Se spune că imitația este cea mai sinceră formă de măgulire, iar acum Snapchat trebuie să se simtă foarte flatat. Îți amintești de revolta când Instagram a lansat „stories”, pe care mulți le considerau o copie aproape perfectă a celor din Snapchat? Ei bine, Facebook a anunțat recent că va introduce filtre pentru selfie pentru videoclipurile live, care au fost lansate convenabil la timp pentru Halloween.

Măștile Live, care sunt incredibil de similare cu lentilele Snapchat, folosesc realitatea augmentată pentru a se transforma în lucruri precum un craniu sau un dovleac. Facebook numește funcția de selfie „Măști live”.

Șeful de produs al Facebook, Chris Cox, a anunțat recent că compania este „foarte implicată” în transformarea camerei într-un instrument creativ, prin urmare, ne așteptăm la mai multe actualizări legate de cameră de la Facebook în săptămânile următoare.

Cheltuielile publicitare mobile au atins cel mai ridicat nivel din ultimii 2 ani în prima jumătate a anului 2016

Telefoanele noastre mobile au devenit extensii ale ceea ce suntem, iar această obsesie pentru smartphone-urile noastre a dus la creșterea cheltuielilor publicitare mobile care a atins cel mai ridicat nivel din mai bine de doi ani în prima jumătate a anului 2016, ceea ce a determinat IAB să avertizeze mărcile că „nu mai există o ierarhie a ecranelor” și ar trebui să adapteze conținutul în funcție de publicul lor, mai degrabă decât să presupună că desktop-ul sau mobilul sunt în general mai eficiente.

Raportul, întocmit de PwC, a constatat că bugetele pentru anunțuri mobile au crescut cu 56%, până la 1,7 miliarde de lire sterline în primele șase luni ale anului. Aceasta înseamnă că 36% din fiecare liră cheltuită pe publicitate pe internet se îndreaptă acum pe smartphone-uri.

Creșterea se datorează dependenței tot mai mari a consumatorilor de smartphone-uri, 82% dintre proprietari verificându-și acum telefoanele într-o oră de la trezire, iar 42% dintre proprietarii cu vârsta între 25 și 34 de ani folosindu-și telefonul ca sursă principală de știri.

#Beyond140

Twitter are câteva vești bune pentru noi, #Beyond140 este în sfârșit o realitate odată cu eliminarea celei mai frustrante reguli – îngrozitoarea limită de 140 a numărului de caractere. Eliminarea este în prezent testată cu o selecție de utilizatori iOS.

Săptămâna aceasta, un purtător de cuvânt al Twitter a confirmat că schimbarea apare pentru un număr selectat de utilizatori și va fi în cele din urmă lansată pentru toți utilizatorii Twitter, deși data nu a fost încă confirmată.

Cheltuielile publicitare digitale din Marea Britanie continuă să crească

Vești bune pentru publicitatea digitală! Raportul privind cheltuielile Asociației de Publicitate/Warc și-a revizuit previziunile de creștere pentru întregul an pentru 2016 cu un punct procentual, la 5,2%, după ce cheltuielile din Marea Britanie au crescut cu 5,1%, până la 10 miliarde de lire sterline în primele șase luni.

Creșterea cheltuielilor publicitare pe internet a crescut cu 16,9%, ajungând la 4,7 miliarde de lire sterline în această perioadă. În cadrul acesteia, cheltuielile pentru dispozitive mobile au crescut cu 52,6% de la an la an, până la 1,7 miliarde de lire sterline.

Prognozele arată că, cheltuielile publicitare pe internet vor continua să crească cu 15,7% în acest an și cu 9,5% în 2017. Internetul (inclusiv mobil) a crescut cu 16,6%, până la 2,4 miliarde de lire sterline în trimestrul al 2-lea al anului 2016, reprezentând 48% din toate cheltuielile publicitare din Regatul Unit în timpul trimestrului.

 

Pentru mai multe informații, nu ezitați să ne contactați la adresa de e-mail contact@mda-digital.com sau completați formularul de contact aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vrei ca afacerea ta să crească?

Noi te putem ajuta

Folosim cookie-uri pentru vă asigura cea mai bună experienţă posibilă.