fbpx

Patru sfaturi pentru o pagină de destinație accesată prin plata per click cu rezultate sigure

SEO-v2-1000x500

Atragerea vizitatorilor pe site-ul dvs. web este grozav, dar dacă nu le place pagina dvs. de destinație, vor pleca fără conversie.

Ați auzit vreodată zicala „Poți duce un cal la apă, dar nu-l poți face să bea”? Același lucru este valabil și pentru PPC (plata per click)!

Atragerea vizitatorilor pe site-ul dvs. este grozav, dar dacă nu le place pagina dvs. de destinație sau nu găsesc ceea pentru ce au venit, vor pleca fără să facă conversie (adică să bea). De fiecare dată. Adevărul este că poți stăpâni tehnicile de targetare și poți scrie un anunț genial, dar acești vizitatori nu vor deveni niciodată clienți dacă pagina ta de destinație nu este la nivelul dorit.

Deci, indiferent dacă sunteți un expert în marketing digital sau un plătitor pentru prima dată, vrem să vă împărtășim sfaturile noastre de top pentru a crește conversiile și pentru a evita acele capcane comune ale paginilor de destinație.

  1. Țineți-vă promisiunile

Dacă utilizatorii au dat click pe anunțul dvs., este pentru că au căutat ceva ce ați promis – asigurați-vă că îndepliniți acest lucru și oferiți utilizatorilor exact ceea pentru ce au venit.

Una dintre cele mai mari gafe legate de pagina de destinație pe care companiile le pot face este să conducă tot traficul către pagina lor de pornire, determinând utilizatorii să caute prin toată informația oferită pentru a găsi ceea ce au nevoie. În schimb, direcționați-i către pagina cea mai relevantă și conduceți-i la următorul pas al procesului de conversie cu cât mai puține clickuri posibil.

Folosirea unui titlu clar și descriptiv indică despre ce este pagina și convinge utilizatorul că această pagină într-adevăr îi va satisface nevoile. Asigurați-vă că textul de pe pagina de destinație este în concordanță cu anunțul publicitar, folosind aceleași cuvinte cheie și expresii. Așadar, dacă anunțul i-a spus utilizatorului că are opțiunea de a cumpăra imediat, asigurați-vă că există butonul „Cumpărați acum” pe pagina dvs. de destinație.

  1. Utilizați testul Blink

Credeți sau nu, majoritatea utilizatorilor vor aprecia valoarea paginii de destinație în primele câteva secunde, așa că este datoria dvs. să vă asigurați că mesajul cheie iese în evidență și să le atrageți imediat atenția.

Asigurați-vă că pagina dvs. de destinație trece ”testul de clipire”, eliminând orice distragere a atenției sau informații inutile de pe pagină și folosind un text scurt și ușor de parcurs, pentru a evidenția principalele puncte forte ale produselor. Cercetările au arătat că elementele vizuale au o rată de conversie mai mare decât textul, astfel că imaginile sau videoclipurile de înaltă calitate care pot transmite mesajul companiei sunt extrem de eficiente.

Cel mai important e să utilizați un apel la acțiuni clar și distinctiv pentru a direcționa cititorul către partea cea mai relevantă a paginii. Încercați să experimentați cu diferite culori sau expresii neobișnuite în apelul la acțiune pentru a spori numărul de clickuri.

  1. Structura pentru succes

Structura paginii dvs. de destinație are un impact enorm asupra modului în care utilizatorii interacționează cu pagina și, în cele din urmă, dacă efectuează sau nu o conversie. Urmăriți ca aspectul paginii să fie simplu, perceptibil și, cel mai important, adaptat pentru toate dimensiunile de ecran.

Utilizatorii petrec 80% din timpul lor în jumătatea de sus a paginii și, ca urmare, elementele care se regăsesc acolo vor primi cea mai mare atenție. Când alegeți design-ului paginii, luați în considerare care sunt cele mai importante articole, poate un buton ”Cumpărați acum” sau o reducere specială și asigurați-vă că sunt vizibile instantaneu la accesarea paginii.

De asemenea, nu uitați de clienții care vor accesa pagina de pe un ecran mai mic. Sunt șanse mari să vă viziteze site-ul web de pe un dispozitiv mobil, iar dacă site-ul necesită multă mărire și micșorare a paginii, conversiile vor scădea cu siguranță. Având și mai puțin spațiu pe ecranele mobile, va trebui să reduceți dezordinea de pe pagina de destinație mobilă, astfel încât utilizatorii să poată naviga cu ușurință și să finalizeze procesul de conversie.

Sfat: Aflați dacă pagina dvs. este compatibilă cu dispozitivele mobile folosind Testul Google.

  1. Urmăriți, măsurați și optimizați!

Fără îndoială, testarea A/B este o modalitate excelentă de a determina cele mai bune opțiuni pentru pagina de destinație pentru afacerea dvs. Măsurând impactul diferitelor pagini de destinație, clienții vă spun ce vor și ce nu vor să vadă când fac click pe anunțul dvs. Testați orice, de la diferite titluri, structuri, apeluri la acțiuni; s-ar putea să fiți surprins de rezultate.

Amintiți-vă, ceea ce funcționează pentru o afacere ar putea să nu funcționeze pentru toate. De aceea este atât de important să măsurați rezultatele și să le optimizați pe baza concluziilor. Iată câteva lucruri la care trebuie să fiți atent:

  • Rate de respingere – câți dintre clienții dvs. părăsesc site-ul după ce au vizitat pagina de destinație?
  • Timp pe pagină – cât timp petrec utilizatorii pe pagina de destinație înainte de a efectua conversie/ieșire?
  • Timp pe site – vizitatorii ajunși pe pagină prin plata per click continuă să interacționeze cu site-ul dvs.?
  • Rata de conversie – desigur, verificați ce îi determină pe oameni să finalizeze acea conversie.

Concluzii

Crearea unei pagini de destinație de înaltă performanță poate avea beneficii continue pentru companii. Nu numai că arată grozav și măresc conversiile, dar dacă aveți o pagină de destinație cu plată per click relevantă și ușor de navigat, va crește și scorul de calitate pe AdWords, scăzând costurile și împingând anunțurile mai sus în pagina cu rezultate ale motorului de căutare pentru a genera și mai mult trafic către site-ul dvs..

Indiferent de domeniul promovat de compania dvs. cu ajutorul plății per click, implementarea acestor sfaturi poate ajuta la creșterea performanței campaniilor online. Între timp, continuați să testați și să vă optimizați experiența pe pagina de destinație ca răspuns la nevoile în continuă schimbare ale clienților.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vrei ca afacerea ta să crească?

Noi te putem ajuta

Folosim cookie-uri pentru vă asigura cea mai bună experienţă posibilă.