fbpx

Noul SERP – Ce efect a avut până acum

Noul-SERP-Ce-efect-a-avut-până-acum-1000x500px

Au trecut două săptămâni de când Google a finalizat lansarea noului său format pentru interogări pe desktop. Ce a observat echipa noastră PPC până acum?

Au trecut două săptămâni de când Google a finalizat lansarea noului său format pentru interogări pe desktop, care nu mai afișează reclame în partea dreaptă a rezultatelor căutării. Anunțurile apar acum numai în partea de sus și/sau de jos a paginii cu rezultatele motorului de căutare, cu excepția anunțurilor cu afișare de produse (PLA) și a panourilor de informații. Pe lângă acestea, Google afișează acum patru anunțuri deasupra rezultatelor căutării, comparativ cu cele trei anterioare. Scopul acestei modificări este de a îmbunătăți experiența utilizatorului cu consistență pe mai multe dispozitive – majoritatea căutărilor au loc acum pe dispozitive mobile care nu au reclame pe partea dreaptă.

Lumea PPC a intrat în confuzie când anunțul inițial a fost făcut cu speculații cu privire la modul în care ar afecta agenții de publicitate PPC. Managerii noștri care se ocupă de PPC au monitorizat foarte îndeaproape conturile clienților noștri pentru a analiza modul în care, dacă este cazul, au fost afectați. Am vorbit cu fiecare dintre ei pentru a afla exact ce au observat până acum.

”- Inițial am crezut că tranziția ar putea crește costurile per Click, dar până acum nu pare să fie cazul. Cred că adăugarea celui de-al patrulea anunț a redus impactul general, deoarece asigură poziționarea căutărilor plătite în jumătatea de sus a paginii.

”- Până acum nu am observat o mare diferență – KPI-urile au rămas în mare parte aceleași, cu excepția unor fluctuații minore. Aș spune că este prea devreme pentru a măsura cu exactitate impactul, dar probabil Căutarea plătită poate beneficia de fapt de pe urma acestei schimbări, SEO fiind cel mai mare pierzător acum, când al 4-lea anunț va împinge în jos rezultatele organice. Nu cred că prea mulți oameni din afara industriei PPC vor observa schimbarea și ar putea face click pe al 4-lea anunț, presupunând că este prima căutare organică.

– La fel ca toți ceilalți – încă nu am observat ceva semnificativ în ceea ce privește CPC-urile și concurența. Îmi place de fapt schimbarea, deoarece asigură consistența între dispozitive. Va fi interesant să monitorizăm schimbarea în lunile următoare pentru a vedea ce se întâmplă!

Concluzie

În mare parte, am observat foarte puține modificări semnificative, poate chiar deloc, în oricare dintre conturile noastre de la implementarea modificărilor. Cu toate acestea, este devreme și intenționăm să continuăm monitorizarea rapoartelor noastre, să urmărim îndeaproape ofertele/bugetele noastre, să ne perfecționăm targetarea după cum este necesar și să ne păstrăm atenția pe crearea de anunțuri grozave, de înaltă calitate! 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vrei ca afacerea ta să crească?

Noi te putem ajuta

Folosim cookie-uri pentru vă asigura cea mai bună experienţă posibilă.