fbpx

Noua experiență AdWords, plusuri și minusuri

Noua-experiență-adwords,-plusuri-și-minusuri-1000x500px

La sfârșitul anului 2016, Google a anunțat introducerea unei noi experiențe AdWords, completată cu o nouă interfață de utilizator AdWords.

La sfârșitul anului 2016, Google a anunțat introducerea unei noi experiențe AdWords, completată cu o nouă interfață de utilizator AdWords. Până acum, acest lucru a fost opțional pentru toți managerii de conturi Adwords, cu toate acestea, acum noua interfață este lansată complet.

Noua interfață de utilizare deblochează o mulțime de funcții și instrumente noi, împreună cu o estetică complet nouă, plină de vizualizări de date, meniuri ce se pot extinde dând click pe butonul cu trei puncte și reprezentări colorate ale datelor contului. Dar, deși ar putea părea intuitiv pentru cei neinițiați, managerii de conturi experimentați ar putea risca să se piardă în căutarea funcțiilor pe care le-au folosit de o mie de ori.

Am pregătit o listă cu ceea ce ne place și ce nu ne place la noua interfață de utilizare și sfaturile noastre despre cum să ne adaptăm la această schimbare.

Avantejele

Noul Dashboard

Ne place foarte mult noul Dashboard de prezentare generală. Aceasta vă arată o privire de ansamblu rapidă a contului dvs. într-un mod foarte ușor de înțeles (și plin de culoare). Este mult mai plăcut ochilor decât vechea interfață și este de fapt destul de util pentru a întocmi grafice pentru a le prezenta clienților, făcând lucrurile ușor de înțeles.

Targetarea demografică

Ne plac noile funcții de căutare în funcție de targetarea demografică. În noua sa interfață de utilizare, Google dublează opțiunile de direcționare în funcție de criterii demografice, permițând agenților de publicitate să vizeze utilizatorii în funcție de venitul gospodăriei și statutul parental. Anterior, puteai viza numai statutul parental sau venitul mediu al gospodăriei în funcție de locație în anunțurile grafice. Această nouă funcție va permite o mai mare flexibilitate de targetare și va fi excelentă pentru mărcile care vând produse precum produse pentru copii sau produse mai costisitoare.

Comenzi rapide de la tastatură

Aceasta este o schimbare semnificativă pentru managerii de cont. Noua interfață AdWords include scurtături de la tastatură, care vă permit să săriți mai rapid la diferite zone ale platformei. De exemplu, dacă vă rătăciți pe site, puteți utiliza oricând comanda rapidă G T. Dând click pe tastele G T, vi se va afișa o casetă de căutare pentru a găsi orice căutați, ducându-vă direct la pagina respectivă. Acesta este un truc grozav dacă nu găsești ceea ce cauți.

Excluderi de plasare a contului

Acum puteți crea o „listă de excluderi a destinațiilor de plasare” la nivel de cont, ceea ce înseamnă că nu mai este nevoie să copiați și să lipiți aceeași listă de excluderi ale destinațiilor de plasare în fiecare campanie grafică și video: acum există o selecție simplă a acestei liste la nivel de campanie.

Raportare

În noua interfață de utilizare, datele pot fi găsite mai ușor la nivel de campanie. Defalcarea clickurilor, costurilor și conversiilor de pe computer, tabletă și mobil sunt afișate vizual, facilitând gestionarea campaniilor și optimizarea ajustărilor sumelor investite. Sunt incluse, de asemenea, hărți termice și grafice pentru performanță, pentru a gestiona mai bine programarea anunțurilor, permițându-ne să filtram datele după filele „Zi și oră”, „Zi” sau „Oră”, ceea ce face ca datele să fie mult mai ușor accesibile, mai degrabă decât să aplicăm filtre diferite sau să accesăm rapoarte. În mod similar, în fila „Locații” puteți filtra datele afișate mai jos, în loc să fiți nevoit să accesați rapoartele.

Feedback-ul Google

Google are o funcție interesantă care vă permite să oferiți feedback cu privire la orice probleme pe care le vedeți. Aceasta este o setare grozavă și demostrează faptul că feedback-ul este apreciat, ceea ce este important deoarece vor exista întotdeauna probleme de început.

Arată mai bine!

În general, totul este mult mai plăcut ochilor, mai bine aranjat și mai personalizabil. Acestea sunt detalii foarte mici, dar ne place că putem alege culoarea pentru etichete, iar coloanele pot fi extinse sau reduse folosind un mouse, ceea ce face lucrurile mai ușor de vizualizat.

Dezavantajele

Cu modificările făcute până în prezent, uneori trebuie să navigăm înapoi în vechea interfață de utilizare AdWords pentru a gestiona funcții populare, cum ar fi segmentele de public de remarketing în Rețeaua de display și extensiile de preț care nu sunt încă disponibile.

Crearea tacking-ului pentru remarketing dinamic și a anunțurilor a fost, de asemenea, limitată, deoarece nu putem genera codul în timp ce șabloanele pentru aceste anunțuri au fost reduse, așa că avem mai puține de spus cu privire la modul în care sunt afișate.

Timpul petrecut încercând să reînvățăm unde este totul, de asemenea, un aspect negativ al acestei noi lansări de interfață și, până în momentul de față, nu putem reveni la siguranță la vechea interfață. Cu toate acestea, este de la sine înțeles că agenții de publicitate ar trebui să se familiarizeze cu noua interfață Google AdWords cât de repede posibil. Sfatul nostru principal este să îi acordați timp: odată ce vă dați seama cum să îl folosiți, este grozav!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vrei ca afacerea ta să crească?

Noi te putem ajuta

Folosim cookie-uri pentru vă asigura cea mai bună experienţă posibilă.