fbpx

Migrarea către Google Analytics 4 – Acum este momentul

Migrarea către Google Analytics 4 - Acum este momentul

Și iată că aproape că am ajuns în 2023…

Da, timpul zboară, dar mai important – Google Analytics 4 (GA4) se apropie cu pași rapizi, la fel și închiderea Universal Analytics (UA). Dacă ai un cont Google Analytics acum, vei vedea bara de avertizare în partea de sus a ecranului tot timpul (da, 1 iulie 2023 este ziua Z), iar dacă nu știai… ei bine, suntem aici să te ajutăm.

În loc să le spunem tuturor clienților noștri că trebuie configurat cât mai repede, și trebuie să recunoaștem că, chiar trebuie, vom oferi o prezentare a cum ar trebui să arate acea migrație de la UA la GA4. Important de menționat că, cu cât configurezi mai repede GA4, cu atât mai curând va începe să colecteze date esențiale pentru a asigura că eforturile tale de marketing digital și publicitate digitală în 2023 nu se pierd într-un vid.

Să începem mai întâi cu ceea ce este GA4

GA4 este un serviciu de analiză care vă permite să măsurați traficul și angajamentul pe site-urile și aplicațiile dvs. Este un tip nou de proprietate cu rapoarte diferite față de cele pe care le obișnuiți în proprietățile Universal Analytics. Dacă site-ul dvs. folosește în prezent o proprietate Universal Analytics, aceasta va fi înlocuită de GA4 la 1 iulie 2023. În acea dată, toate proprietățile Universal Analytics standard vor înceta să proceseze hit-uri noi. Simplu spus, dacă aveți o proprietate Universal Analytics, trebuie să migrați înainte să fie prea târziu. Cu cât migrați mai devreme, cu atât veți avea mai multe date și insight-uri istorice în Google Analytics 4.

Cum funcționează GA4?

GA4 este conceput să vă ofere o vedere completă a comportamentului consumatorilor pe web și în aplicații, folosind date modelate de primă parte. Funcții îmbunătățite de învățare automată, raportare acționabilă și noi integrări vă ajută să vă adaptați la un peisaj în continuă schimbare al confidențialității și tehnologiei. Pentru a obține în continuare insight-urile importante, consultați blogul nostru aici pentru mai multe informații:

GA4: la ce să ne așteptăm de la schimbarea Google Analytics

Top 4 bune practici GA4

Cum pot migra afacerile de la UA la GA4:

 1. Uitați-vă la Structura Contului (Account Structure)

Probabil cel mai important pas, deoarece GA4 utilizează date bazate pe evenimente, culese de la prima sursă și ia în considerare legile și reglementările privind confidențialitatea; este esențial să începeți cu fundațiile. Convingeți-vă că structurați conturile în mod corespunzător pentru a vă asigura că nu există divergențe în fluxul de date și, în cele din urmă, obțineți toate insight-urile de care aveți nevoie pentru a evalua succesul, eșecul și, desigur, datele de conversie pentru cea mai bună rentabilitate a investiției.

 1. Creează o proprietate și un flux de date GA4

Google a făcut această parte ușoară; există un Asistent de Configurare GA4 pe care îl poți accesa aici sau poți urma instrucțiunile din bannerul din partea de sus a contului tău UA.

Iată care sunt pașii:

 • Admin > Verificare cont/proprietate > Asistent de configurare GA4 > Începe
 • Mergi la proprietatea GA4 > Creează proprietatea (în partea stângă sus) > Dă un nume proprietății > Completează informațiile despre afacerea ta

 

 1. Colectează date despre site-ul web și aplicație

Acum, Asistentul de Configurare GA4 ar trebui să poată reutiliza etichetele existente ale site-ului tău web și să contribuie la această etapă, dar dacă nu – începe să colectezi date de 1st party (prima sursă) acum. Implementează formulare web sau pop-up-uri care încurajează audiența să-și introducă informațiile de contact și să-ți dea permisiunea de a le folosi în scopuri de afaceri acum.

 1. Activează semnalele Google

Acesta este un pas care necesită puțin efort, dar este necesar pentru remarcarea și raportarea îmbunătățită. Prin intermediul Asistentului de Configurare, activează „Semnale Google” (Google Signals)  iar astfel Google va adăuga informații și comportamente prezise pentru audiențele care nu consimt la partajarea datelor.

Iată care sunt pașii:

Asistent de configurare > Configurează conversiile > Alege „Importă din Universal Google Analytics” > Importă conversiile selectate

 1. Configurează Conversiile

Așa cum vei vedea de acum în contul tău UA, obiectivele sunt cheia pentru evaluarea metricilor și comportamentelor cheie pe site-ul tău. În cele din urmă, cum altfel poți analiza performanța fără ele? Așa că poți utiliza „Instrumentul de Migrație a Obiectivelor” de la Google pentru a adăuga obiectivele existente la contul tău GA4 sau poți adăuga manual metricile pe care vrei să le revizuiești.

Aceasta ar putea include:

 • Click pe butoanele CTA
 • Click pe numerele de telefon
 • Trimiterea formularelor web
 • Realizarea unei achiziții

 

În GA4, ar putea include, de asemenea:

 • Petrecerea a mai mult de 30 de secunde pe o pagină de destinație (landing page)
 • Declanșarea unor obiective specifice de evenimente

 

 1. Adaugă Utilizatori

Și prin utilizatori ne referim la audiențe – adică oamenii despre care vrei ca Google să știe că sunt cei pe care vrei să îi convertești. Cu cât poți fi mai detaliat în acest sens, cu atât mai bine – dacă ai audiențe clasificate în funcție de zone sau produse cumpărate, asigură-te că le separi pentru a permite Machine Learning-ului Google să funcționeze precis, deoarece o parte importantă a GA4 este consimțământul. Dacă audiența ta cunoscută nu consimte la utilizarea datelor sale, atunci Google va înlocui acele date cu comportamente prezise accesate de pe serverele lor AI uriașe.

Iarăși, Google are un instrument de migrație pentru acest pas, sau poți adăuga utilizatori manual și încărca liste existente de audiență.

Acum, înțelegem dacă această listă te face să te simți confuz. Migrația de la UA la GA4 este descurajatoare, și nu ești singurul care simte asta. Dar cu cât începi mai devreme procesul și începi să generezi acele date de fundal, cu atât mai lin va fi călătoria ta în 2023. Promit! Și dincolo de această configurare inițială, există desigur nevoia de a te conecta la contul tău de Google Ads cât mai curând posibil.

 

Pentru mai multă ajutor și asistență cu privire la GA4 și publicitatea digitală, sau dacă vrei să discuți despre strategia ta digitală și să o adaptezi pentru tendințele anului 2023, ia legătura cu echipa MDA Digital. Contactați-ne aici sau completați acest formular pentru a beneficia de un audit gratuit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vrei ca afacerea ta să crească?

Noi te putem ajuta

Our Services