fbpx

Mai multe actualizări Facebook: la ce să ne așteptăm

Mai-multe-actualizări-Facebook-la-ce-să-ne-așteptăm

Săptămâna aceasta, Facebook a anunțat modificări ale algoritmului său care afectează fluxurile de știri și în special acele pagini care practică Click-Baiting.

Săptămâna aceasta, Facebook a anunțat unele modificări ale algoritmului său care afectează News Feed și în special acele pagini care practică Click-Baiting. Au făcut două actualizări, „prima a fost de a reduce titlurile care provoacă Click-Baiting, iar a doua a fost de a ajuta oamenii să vadă linkurile distribuite pe Facebook în cel mai bun format”. În termeni simpli, Facebook îi va urmări pe cei care publică fotografii incomplete, cerând utilizatorilor să acceseze un link pentru a vizualiza întreaga fotografie; și, de asemenea, pe cei care publică text cu un link către o fotografie. Acest lucru va favoriza editorii care distribuie previzualizarea imaginii oferită de Facebook. Aceste modificări vor afecta în special companiile care își folosesc pagina pentru a redirecționa traficul către site-ul lor.

Nu este prima schimbare pe care Facebook a introdus-o. Acum câteva zile ne-au informat despre o actualizare a politicilor platformei, inclusiv interzicerea utilizării competițiilor pentru a încuraja utilizatorii să dea like paginilor. Și în ultimul an au modificat algoritmul de câteva ori deja, după care multe companii au văzut o scădere a expunerii organice și a reach-ului postărilor și paginilor lor. Facebook apără schimbările și susține că scopul lor este de a îmbunătăți experiența utilizatorului. Pe 5 iunie, Brian Boland a răspuns unora dintre aceste reclamații pe blogul corporativ al companiei, susținând că reach-ul organic al paginilor de afaceri a scăzut din două cauze principale: există mai mult conținut și este afișat în News Feed-ul utilizatorilor în funcție de relevanță.

Deci, ce determină relevanța? Potrivit lui Boland, „mii de factori în relație cu fiecare persoană.” Aceștia nu oferă mai multe detalii, așa că nu putem ghici sau anticipa cum să fim relevanți și să ne afișăm conținutul în fluxurile de știri ale fanilor noștri. Ca să nu mai vorbim de cei care nu sunt fanii noștri! În teorie, popularitatea este un factor important, dar nu toți suntem Coca-Cola sau Starbucks, așa că este puțin probabil ca Facebook să ia în considerare postările în funcție de relevanța companiei noastre. Deci este adevărat că Facebook blochează traficul organic? Se prefac că toate companiile de pe Facebook plătesc pentru a ajunge la publicul lor?

Multe voci s-au unit pentru a susține că rețeaua de socializare își urmărește doar veniturile  proprii și nu ajută afacerile, în special IMM-urile. Facebook își neagă intenția de a limita serviciile pentru cei care nu fac publicitate sau de a forța companiile (care nu pot obține trafic altfel) să-și folosească anunțurile. Dar în articolul de blog discutat mai sus, Boland comentează că, Facebook este mult mai eficient atunci când companiile folosesc media plătită pentru a-și îndeplini obiectivele. Compania dvs. nu va apărea întotdeauna pe prima pagină a unui rezultat al căutării decât dacă plătiți pentru a face parte din acel spațiu. În mod similar, media plătită de pe Facebook permite companiilor să ajungă la un public mai larg în mod mai previzibil și cu o acuratețe mult mai mare decât conținutul organic.

Prin urmare, este Facebook util doar afacerilor ca rețea plătită? Tu ce crezi?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vrei ca afacerea ta să crească?

Noi te putem ajuta

Folosim cookie-uri pentru vă asigura cea mai bună experienţă posibilă.