fbpx

Machine learning – viitorul publicității digitale?

Machine learning - viitorul publicității digitale?

Cu industria Marketingului Digital devenind din ce în ce mai implicată în machine learning, este important să înțelegem exact ce impact are asupra publicității digitale în ansamblu.

 

Pe măsură ce industria de marketing digital devine din ce în ce mai implicată în inteligența artificială (AI) și în învățarea automată, este important să înțelegem exact ce este tehnologia și ce impact are asupra publicității digitale în ansamblu.

În definiție, învățarea automată este o aplicație a inteligenței artificiale care oferă sistemelor informatice capacitatea de a învăța și de a îmbunătăți automat din experiența anterioară, fără a fi programate în mod explicit.

Există o concepție greșită comună că progresele în AI și învățarea automată vor face ca umanitatea să fie pur și simplu redundantă; cu toate acestea, realitatea este mult mai puțin asemănătoare cu scenariul unui film de la Hollywood. Învățarea automată este folosită pur și simplu pentru a ajuta sau amplifica unele dintre lucrurile pe care oamenii le fac cel mai bine, inclusiv interpretarea datelor și analiza performanței.

Procesul de învățare automată începe cu observații sau date, cum ar fi exemple, experiență directă sau instrucțiuni, pentru a căuta tipare în date și pentru a lua decizii mai bune pe viitor, pe baza exemplelor furnizate. Capacitatea de a prezice comportamente, de a diagnostica probleme și de a controla variabilele și rezultatele este alimentată de algoritmi, care se învață să crească și să se schimbe atunci când sunt expuși la date noi.

2017 a fost un an semnificativ pentru evoluția învățării automate în PPC. Ne îndepărtăm de un proces de gestionare a anunțurilor exclusiv manual, Google Ads având deja o suită de instrumente care pot îmbunătăți performanța campaniilor prin învățarea automată, iar aceasta se extinde continuu.

Pe măsură ce oferta de date continuă să se extindă, iar cercetarea AI continuă să facă progrese, ne putem aștepta să se îmbunătățească calitatea caracteristicilor bazate pe învățarea automată din publicitatea digitală.

Cu toate acestea, deși învățarea automată este un instrument incredibil de puternic, este imperativ să se încorporeze un element uman în publicitatea digitală. Volumele de date generate nu vor dezvălui nimic în sine: este necesară expertiza umană pentru a le înțelege.

Aportul uman este crucial în ceea ce privește strategia digitală, prioritățile în afaceri, factorii externi, analiza comportamentului concurenților și în luarea deciziilor de marketing real. Provocarea în reunirea seturilor complexe de date este lipsa clasificărilor și aici expertiza umană este vitală în adăugarea de straturi de valoare prin cuantificarea parametrilor potriviți, legarea datelor la conținut relevant și construirea de relații.

Nu există nicio îndoială că învățarea automată este o dezvoltare incredibil de utilă în publicitatea digitală, prin interpretarea datelor mai rapid și mai eficient pentru a prezice evenimente viitoare. Cu toate acestea, mai importanți decât datele sunt experții umani care pot proiecta acele date în moduri care adaugă valoare reală și accelerează creșterea afacerii.

 

Aveți nevoie de ajutor cu Google Ads?

Dacă doriți să aflați cum o campanie Google Ads ar putea ajuta la generarea mai multor clienți potențiali sau venituri pentru afacerea dvs., contactați-ne astăzi la adresa de e-mail contact@mda-digital.com sau completați formularul de contact aici.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vrei ca afacerea ta să crească?

Noi te putem ajuta

Our Services