fbpx

Instagram în competiție directă cu YouTube

Instagram-în-competiție-directă-cu-YouTube-1000x500px

Instagram a anunțat o nouă aplicație video de format de lungă durată denumită IGTV; o nouă modalitate pentru utilizatorii de Instagram de a publica videoclipuri cu durată de până la o oră!

Instagram a fost lansat ca o aplicație simplă de partajare a fotografiilor, dar a început să se orienteze către videoclipuri în 2013, permițând utilizatorilor să încarce scurte clipuri video. 5 ani mai târziu, Instagram a anunțat o nouă aplicație video de formă lungă numită IGTV, care a fost descrisă ca o nouă modalitate prin care utilizatorii Instagram pot publica videoclipuri de până la o oră.

Instagram explică că IGTV este creat special pentru videoclipuri verticale de înaltă calitate mai lungi de 60 de secunde, funcționând fie ca aplicație autonomă, fie ca experiență încorporată direct în aplicația principală Instagram. Se distinge de rivali precum YouTube concentrându-se exclusiv pe videoclipurile verticale, despre care spune că ”sunt construite pentru modul în care țineți telefonul.” Cu alte cuvinte, nu trebuie să vă întoarceți telefonul pentru a viziona.

Este organizat mai degrabă în canale decât în ​​profiluri, dar cele două sunt practic aceleași: atunci când vă înscrieți la serviciu, vă va cere să creați un canal, iar acel canal va fi configurat cu profilul pe care îl utilizați pe Instagram.

Este aceasta o amenințare pentru YouTube?

Anul trecut, în timpul unui efort de demonetizare a videoclipurilor ofensatoare, YouTube a semnalat accidental videoclipurile unor creatori nevinovați drept „ofensive”. Prin urmare, le-a lipsit de venituri. În cele din urmă, a remediat greșeala, dar nu înainte de a declanșa un val de plângeri publice din partea creatorilor de conținut cu privire la așa-numita „adpocalipsă”.

Aceasta a fost o oportunitate uriașă pentru Instagram de a deveni platforma video preferată, totuși un defect major IGTV este că în prezent nu poate fi monetizat. Deși Instagram a declarat că opțiunile de monetizare vor fi disponibile pentru utilizatorii IGTV în viitor, aceștia au ratat o oportunitate uriașă de a deveni o amenințare serioasă pentru YouTube, deoarece unii bloggeri caută alternative la YouTube pentru a-și găzdui conținutul.

IGTV este, de asemenea, limitat la propriile aplicații Instagram, ceea ce înseamnă că utilizatorii nu pot încorpora videoclipuri în alte site-uri web, așa cum pot cu YouTube. În plus, o altă caracteristică cheie care îi lipsește IGTV-ului este capacitatea de a căuta videoclipuri pe anumite subiecte – în prezent puteți căuta doar utilizatori și canale.

În forma sa actuală, este dificil să ne imaginăm IGTV ca pe o amenințare directă pentru YouTube. Cu toate acestea, este cu siguranță o platformă care se potrivește publicului Instagram și așteptăm cu nerăbdare să aflăm cum intenționează să monetizeze această nouă funcție în viitor și ce rol putem juca, ca și agenție de publicitate.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vrei ca afacerea ta să crească?

Noi te putem ajuta

Folosim cookie-uri pentru vă asigura cea mai bună experienţă posibilă.