fbpx

Google dezvăluie schimbări mari la SERP

Google-dezvăluie-schimbări-mari-la-SERP-1000x500px

Deci, ce impact va avea acest lucru asupra publicității în rețeaua de căutare? Dar tot acel spațiu alb?

Google tocmai a început să lanseze un nou format pentru pagina de căutări pe desktop, care nu va mai afișa anunțuri în partea dreaptă a rezultatelor. În continuare, anunțurile vor apărea numai în partea de sus și/sau de jos a paginii cu rezultatele motorului de căutare. Vor exista doar două excepții de la această modificare – anunțuri cu afișare de produse și panouri de informare.

Aceasta nu este singura modificare pe care Google o face afișărilor lor de anunțuri – poate începe să afișeze un ad suplimentar deasupra rezultatelor căutării – patru în comparație cu cele trei anterioare. Acest lucru înseamnă, desigur, că rezultatele plătite domină acum SERP, înregistrările organice nici măcar nu apar în prima jumătate a paginii pentru unele interogări de căutare.

În timp ce eliminarea reclamelor din partea dreaptă va afecta toate căutările pe desktop din întreaga lume, declarația oficială a Google a subliniat că al patrulea anunț suplimentar va apărea numai pentru „interogări foarte comerciale” – de exemplu, „hoteluri din New York” sau „asigurări auto”.

Deci, ce impact va avea acest lucru asupra publicității în Rețeaua de căutare?

L-am întrebat pe Strategistul nostru PPC, Mark, și i-am cerut părerea despre noile schimbări.

Această tranziție ar putea crește CPC-urile pe măsură ce primele 3-4 poziții devin mai importante ca niciodată. Este probabil ca agenții de publicitate să devină mai agresivi în strategiile lor de bugetare a campaniilor, pentru a se asigura că ajung în aceste poziții principale de publicitate – acest lucru va crește concurența și va crește CPC-urile generale pentru termenii de căutare din domeniile respective în care activează agentul de publicitate.”

Pe lângă asta, formatul de anunț va fi, de asemenea, afectat, așa că vom avea în esență o descriere pe un rând, spre deosebire de formatul de anunț text cu două rânduri cu care am fost întotdeauna obișnuiți. Extensiile de anunțuri, cum ar fi apelurile, sitelinkurile și fragmentele structurate ar trebui, de asemenea, utilizate pe deplin, deoarece vor fi acum eligibile pentru a fi afișate pentru fiecare anunț, indiferent de poziție.

Și cum rămâne cu tot acel spațiu alb?

Eliminarea anunțurilor text din partea dreaptă înseamnă că anumite interogări au ca rezultat un spațiu alb mare, gol pe SERP. Părerea generală din agenția noastră este că Google va folosi acest spațiu pentru publicitate grafică sau anunțuri de remarketing în viitor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vrei ca afacerea ta să crească?

Noi te putem ajuta

Folosim cookie-uri pentru vă asigura cea mai bună experienţă posibilă.