fbpx

Google devine verde

Google-devine-verde-1000x500px

Anterior, anunțurile de pe SERP conțineau o etichetă galbenă „Anunț” lângă adresa URL afișată, dar acum Google a devenit verde. Ce înseamnă asta?

Google devine verde

Google desfășoară mii de experimente în fiecare an – multe dintre ele la care nu avem acces. Pe baza rezultatelor unor astfel de experimente, se fac modificări permanente, inclusiv cele ale Google SERP. Eliminarea reclamelor din partea dreaptă din februarie 2016 a fost preluată cu promptitudine și a provocat opinii mixte în rândul multor specialiști SEM (Search Engine Marketing), majoritatea fiind acum de acord că aceasta a fost o mișcare pozitivă pentru a asigura consistența informației afișate pe diferite dispozitive.

Acum, a intrat în joc o altă schimbare care a fost observată rapid de echipa noastră. Anterior, anunțurile de pe SERP conțineau o etichetă galbenă ”Ad” sau „Anunț” lângă adresa URL afișată, dar acum Google a devenit verde!

Întrebarea este dacă această nouă etichetă verde de anunț va afecta CTR-urile?

Conform cercetărilor efectuate de Mark Irvine, un Data Scientist la WordStream, schimbarea culorii a afectat doar căutările de pe Google.com – niciun motor de căutare partener care rulează reclame Google (cum ar fi Ask.com) nu a fost afectat în mod semnificativ.

Până în prezent, noua etichetă de anunț verde de pe Google.com a înregistrat o creștere a CTR-urilor cu aproximativ 15% – de 13 ori mai mult decât pe site-urile partenere.

Deci, de ce ar crește noua etichetă verde CTR?

Oare creșterea CTR se datorează faptului că eticheta de reclamă verde este mai puțin vizibilă decât eticheta galbenă și, prin urmare, o face să pară mai mult ca o listă organică?

Sau…

Este din cauza asociațiilor de culoare? În mod tradițional, verdele este asociat cu semnalul de cale liberă, în timp ce galbenul este asociat cu „avertisment/atenție” – sunt oare aceste rezultate pur fiziologice?

Am vorbit cu câțiva dintre managerii noștri de PPC Account pentru a le cere părerea despre cea mai recentă modificare.

Andreea

„Cred că va fi o mișcare pozitivă pentru clienții noștri cu mai multe clickuri, dar poate crește costurile. Reclamele arată mai organic acum și este destul de dificil de observat vreo diferență reală între un anunț plătit și o listă organică, cred că acesta a fost planul Google de când a eliminat listele de anunțuri din lateral.

Marcel

„Deși schimbarea pare subtilă cu ochiul liber, cred că ar putea exista un impact substanțial. Anunțurile afișate în Rețeaua de căutare se îmbină mai natural și este foarte dificil să distingem la prima vedere între înregistrările plătite și cele organice. Acest lucru le va oferi agenților de publicitate o putere mai mare de a-și integra marca în rezultatele căutării, iar în era publicității native, vor exista șanse mai mari de a atrage utilizatorii într-un mod pozitiv.

Cristina

„Va fi interesant de văzut dacă trecerea la etichetele publicitare verzi va avea un efect asupra ratelor de click, deoarece eticheta verde se pretează mai mult la aspectul înregistrărilor organice. Clienții își vor da seama că fac click pe o reclamă plătită sau vor presupune că fac click pe un link organic? Numai timpul va arăta.”

Până acum, am observat o diferență minimă de la implementarea schimbării, dar suntem încrezători că aceasta va deveni mai evidentă în timp. Deocamdată, vom continua să monitorizăm acest lucru în rapoartele noastre și să ne concentrăm pe crearea de anunțuri de înaltă calitate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vrei ca afacerea ta să crească?

Noi te putem ajuta

Folosim cookie-uri pentru vă asigura cea mai bună experienţă posibilă.