fbpx

De ce este necesară combinația SEO-PPC

De-ce-este-necesară-combinația-SEO-PPC-1000x500px

Experții SEO și PPC se uită întrebători unul la altul. Dar oare nu ar obține mult mai multe dacă ar colabora?

SEO sau PPC? Două tool-uri importante de search marketing duc adesea o luptă epică pentru supremația SERP-urilor. (Iartă-ne, suntem o echipă de pasionați de Game of Thrones, dar nu vor fi spoilere, promitem). Astăzi, vom încerca să punem capăt acestui război. Cine merită tronul SERP-urilor?

De ce să utilizați SEO

Trupele adepților SEO sunt puternice și încrezătoare, deoarece știu că rezultatele organice reprezintă în continuare majoritatea click-urilor de căutare. În plus, primele rezultate organice rămân să aibă cel mai mare CTR, așa că a fi bine clasat organic este încă esențial.

Unii utilizatori spun că nu fac niciodată click pe reclame; SEO generează mai puțină neîncredere deoarece utilizatorii nu văd tactica din spate. Totuși, pentru a obține rezultate vizibile prin SEO este nevoie de multă muncă grea.

SEO este o strategie pe termen mediu spre lung și necesită o investiție vastă de timp și crearea de conținut aproape continuă. Dar adeptul SEO nu se teme de nimic.

De ce să utilizați PPC

Armata PPC avansează continuu și continuă să câștige teren. De fapt, astăzi rezultatele căutării plătite domină cea mai mare parte a proprietății imobiliare ale SERP-urilor. În plus, deși rezultatele organice obțin mai multe click-uri în total, unele studii susțin că PPC reprezintă 64,6% din căutările cu intenție comercială ridicată.

Acest lucru se datorează cu siguranță faptului că aceste anunțuri sunt difuzate numai clienților potențiali, deoarece anunțul este direcționat pentru a ajunge la publicul țintă. Există foarte puține, dacă există, modalități de publicitate mai targetate decât PPC.

În plus, deși PPC este mai scump decât SEO, produce rezultate instantaneu (aproape mai rapid decât este nevoie pentru a ucide pe cineva în Game of Thrones)!

De ce să le folosiți pe ambele

De ce nu? Profesioniștii SEO și PPC se uită întrebători unul la altul. Dar oare nu ar obține mult mai multe dacă ar colabora?

Pe lângă alte posibilități, PPC poate suplimenta SEO cu o mulțime de informații valoroase (și știți că informațiile sunt putere). Mai ales de la apariția mesajului ”not provided”, AdWords/PPC devine o sursă vitală pentru a obține date despre cuvinte cheie și interogări de căutare.

PPC oferă, de asemenea, opțiunea de a testa performanța textului și a paginii de destinație, ceea ce nu este posibil în SEO. Putem (și ar trebui) să folosim aceste informații pentru a îmbunătăți și click-urile organice și, de asemenea, textul.

În plus, potrivit studioului Google Search Pause, în ciuda clasamentului pe primul loc în rezultatele căutării organice, utilizarea PPC ne va oferi clickuri incrementale.

Prin urmare, dacă veniturile din SEO și PPC separat pot fi esențiale pentru orice afacere, combinate o pot crește la infinit și mai mult. De aceea, tactica ideală este să unești forțele și să lucrezi împreună pentru un scop comun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vrei ca afacerea ta să crească?

Noi te putem ajuta

Folosim cookie-uri pentru vă asigura cea mai bună experienţă posibilă.