fbpx

Ce este SEO? Ghidul începătorului pentru a urca în clasamentul Google

Ce-este-SEO-Ghidul-începătorului-pentru-a-urca-în-clasamentul-Google-1000x500px

Aici la MDA Digital, suntem experți în PPC. Dar asta nu înseamnă că nu avem câțiva alți Ași în mânecă. Unul din aceștia e SEO.

Aici la MDA Digital, suntem experți în PPC. Dar asta nu înseamnă că nu mai avem câteva trucuri în mânecă. Unul dintre acestea este optimizarea pentru motoarele de căutare. Dar ce este SEO? Și de ce este relevant pentru afacerea ta?

Aceste întrebări ar putea părea că ar trebui să aibă răspunsuri simple, dar nu este exact cazul, iar mulți experți SEO chiar nu sunt de acord cu privire la cele mai bune practici atunci când vine vorba de clasarea pe Google.

Primim mai multe întrebări ca niciodată despre SEO, deoarece companiile văd din ce în ce mai mult valoarea traficului organic și modul în care acesta poate duce la rate de conversie crescute. Până la sfârșitul acestui ghid pentru începători în SEO, ar trebui să înțelegeți mai bine modul în care Google își clasează rezultatele căutării și ce poate face afacerea dvs. pentru a-și îmbunătăți performanța organică.

 

Ce este SEO?

Optimizarea pentru motoarele de căutare (SEO) se referă la practica de a obține o vizibilitate sporită pentru site-ul dvs. pe pagina de rezultate organice a motorului de căutare, adică nu la anunțurile plătite care apar în partea de sus a paginii.

Incluzând elemente atât din perspectivă tehnică (SEO tehnic) cât și din perspectivă de conținut (SEO pe pagină), îmbunătățirile SEO sunt utilizate cu scopul final de a crește traficul și gradul de conștientizare, de a îmbunătăți clasamentele și, în cele din urmă, de a genera mai multe întrebări, vânzări sau conversii pentru site-ul dvs.

Google folosește MULTE metode pentru a decide care pagini merită pozițiile de top în Paginile sale de rezultate ale motoarelor de căutare (SERPs) și își modifică și își actualizează constant algoritmii pentru o experiență îmbunătățită a utilizatorului, avându-i pe experții SEO la degetul mic.

Google își bazează în primul rând clasamentele pe două principii de bază – încredere și autoritate. Motoarele de căutare evaluează autoritatea în funcție de conținutul paginii, precum și de calitatea și cantitatea de link-uri care indică spre acea pagină. Deși Google a spus că nu are o măsură specifică pentru cât de demn de încredere este un site, dacă are conținut de calitate scăzută și nu există link-uri de ieșire către sau din surse de încredere, sunt șanse ca acesta să nu rankeze bine în SERP.

În timp ce algoritmii în sine sunt extrem de complecși, Google a susținut întotdeauna că îi place ceea ce le place utilizatorilor: informații extrem de relevante și de calitate, care satisfac interogarea celui care caută. În trecut, era posibil să se folosească anumite tactici de tipul ”black hat” pentru a crește performanța, dar în zilele noastre, cea mai bună modalitate de a te poziționa mai sus implică o combinație de SEO tehnic, link building de calitate și SEO pe pagină pentru a oferi conținutul cel mai informativ și util.

 

SEO tehnic

SEO tehnic se referă la tot ceea ce se întâmplă „sub capota” site-ului dvs., care afectează performanța motorului de căutare. Google folosește roboți denumiți uneori „păianjeni” care accesează cu crawlere site-urile web și conținutul de pe acestea, astfel asigurându-se că site-ul dvs. este ușor de găsit și de citit de către acești păianjeni, aceasta fiind o parte importantă a SEO.

Cheia în acest sens este să vă asigurați că arhitectura site-ului dvs. este structurată corespunzător de la baza. Multe probleme de SEO apar din site-urile web prost proiectate, care fac dificilă accesarea cu crawlere pentru păianjeni, iar unele dintre aceste erori structurale pot fi consumatoare de timp și pot fi complicat de remediat.

Alte elemente care intră în joc în ceea ce privește SEO tehnic includ paginarea corectă, utilizarea sitemap-urilor și „canonizarea” paginilor.

Odată cu trecerea Google către un index „în primul rând pe mobil”, asigurarea că site-ul dvs. este optimizat pentru dispozitive mobile este, de asemenea, crucială, la fel ca viteza paginilor dvs. O pagină care se încarcă lent sau nu funcționează corect pe mobil este probabil să frustreze utilizatorii. Utilizatori frustrați = Google frustrat.

 

SEO pe pagină

După cum a spus Bill Gates în 1996, conținutul este rege. Dacă site-ul dvs. oferă o mulțime de conținut informativ și util pe un anumit subiect care este relevant pentru afacerea dvs. și pentru publicul său, sunt șanse ca paginile sale să se claseze mai bine pentru interogările de căutare aferente.

Marketingul de conținut este o afacere mare, dar nu trebuie să fii un așa-zis influencer pentru a genera venituri pentru afacerea ta. Deși există atât de mulți alți factori pe care motoarele de căutare îi iau în considerare, conținutul ar trebui să fie totuși punctul de plecare pentru orice campanie SEO de succes.

Cercetarea amănunțită a cuvintelor cheie folosind instrumente precum Planificatorul de cuvinte cheie de la Google vă va oferi o idee despre termenii de căutare obișnuiți în domeniul dvs., iar crearea de conținut în jurul cuvintelor cheie pentru care doriți să le clasificați și utilizarea a o mulțime de link-uri interne și externe relevante sunt elementele de bază ale marketingului de conținut SEO.

Optimizarea elementelor de pe pagină cu detalii suplimentare, cum ar fi etichetele de titlu, descrierile meta și imaginile cu atribute alternative poate consuma mult timp, dar este, de asemenea, o parte esențială a strategiei SEO și ar trebui să conducă la o îmbunătățire vizibilă a clasamentului dacă este făcută corect.

 

Link-uri

Crearea de link-uri de intrare către site-ul dvs. este crucială pentru a vă spori importanța pentru Google în ceea ce privește încrederea, autoritatea și relevanța. Păianjenii Google vor accesa cu crawlere și vor analiza legăturile dintre site-uri ca o modalitate de a determina cât de relevant este un rezultat pentru interogarea de căutare.

Prin urmare, cu cât sunt mai multe link-uri de înaltă calitate care indică site-ul dvs., cu atât acesta ar trebui să apară mai sus în rezultatele căutării. De exemplu, dacă aveți un link către site-ul dvs. de la o sursă foarte autorizată, cum ar fi The New York Times sau BBC, acesta valorează mult mai mult decât un link dintr-o sursă spam. Folosind Instrumentul Disavow de la Google, vă puteți disocia site-ul de aceste link-uri.

Prin linking, Google poate analiza popularitatea site-urilor web și a paginilor în funcție de numărul și popularitatea paginilor care se leagă la acestea. Drept urmare, pot urmări valori precum încrederea, spam-ul și autoritatea. Site-urile de încredere în mod normal indică către alte site-uri de încredere, în timp ce site-urile spam rareori primesc link-uri din surse de încredere.

 

Urmăriți și măsurați

Mensurabilitatea este la fel de importantă ca eforturile tale SEO, așa că ce poți face pentru a ține evidența? În timp ce măsurarea efectelor directe ale SEO este notoriu de dificilă (și rezultatele sunt adesea văzute pe termen lung și nu pe termen scurt), există mai multe instrumente care pot ajuta acest proces.

Unele programe all-in-one, cum ar fi SemRush, pot oferi o imagine de ansamblu cuprinzătoare a locului în care se află site-ul dvs. în toate punctele de referință SEO majore și pot furniza date exacte despre pozițiile dvs. de clasare, în timp ce Google Analytics și Search Console vă vor oferi informații despre modul în care aceastea se traduc în SERP-uri și cifre organice de trafic.

Cum funcționează strategiile dvs. SEO în ceea ce privește nivelurile de trafic organic și ratele de conversie asociate cu acesta vor determina în cele din urmă rentabilitatea investiției pentru site-ul dvs., așa că stabilirea obiectivelor de conversie în tabloul de bord de analiză este întotdeauna utilă.

 

Cât de relevant este SEO pentru afacerea dvs.?

Deci, merită să depuneți timp și efort în SEO pentru afacerea dvs.? Deși acest lucru va depinde de tipul de afacere pe care îl aveți, implementarea SEO este o strategie de marketing versatilă, care poate obține o mare varietate de beneficii pentru afaceri din multe sectoare.

De la creșterea gradului de conștientizare a mărcii dvs. până la a facilita conectarea potențialilor clienți la produsul sau serviciul dvs., potențialul ROI poate fi substanțial. În timp ce SEO este o investiție pe termen lung, poate reprezenta un mijloc durabil de a aduce trafic în comparație cu alte canale.

Acest ghid atinge doar suprafața atunci când vine vorba de practici SEO. Având în vedere că motoarele de căutare se modifică și se îmbunătățesc în mod constant în căutarea unor rezultate de căutare mai precise, jumătate din rezultate se obțin doar fiind la zi cu schimbările atât de dese.

 

MDA Digital are o echipă de experți în SEO pentru a efectua un audit detaliat al site-ului dvs. și pentru a oferi îmbunătățiri strategice și pe termen lung pentru traficul organic, adaptate obiectivelor dvs. de afaceri, astfel încât să puteți vedea o rentabilitate reală a investiției în marketing. Click aici pentru a afla mai multe despre SEO și a solicita un audit gratuit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vrei ca afacerea ta să crească?

Noi te putem ajuta

Folosim cookie-uri pentru vă asigura cea mai bună experienţă posibilă.