fbpx

Bune practici PPC pentru Black Friday și nu doar

Bune-practici-PPC-pentru-Black-Friday-și-nu-doar-1000x500px

Iată cateva sfaturi de top pentru afacerea dvs. de acest Black Friday!

Black Friday este chiar după colț. Acesta este un moment cheie al anului pentru multe industrii, deoarece clienții încep să treacă la mentalitatea de cumpărare de Crăciun și, ulterior, piața va deveni mai competitivă pe măsură ce agenții de publicitate cresc ofertele, bugetele și oferă reduceri substanțiale în încercarea de a câștiga vânzări.

Datele Google recente au arătat, de asemenea, că un procent mare de consumatori cumpără acum înainte de weekendul de Black Friday, ceea ce înseamnă că Black Friday nu mai este doar un eveniment de o zi, ci mai degrabă o perioadă de vânzare de o săptămână, clienții care așteaptă promoții cu mult înainte de Black Friday. Am descoperit în ultimii câțiva ani că vânzările cresc rapid din săptămâna Black Friday și pornesc perioada de cumpărături de Crăciun, deoarece vânzările rămân mai mari până după Crăciun.

Aceasta reprezintă o oportunitate pentru întreprinderi: de a profita de o cerere în creștere; reacționa la schimbarea pieței; și a implementa promoții și strategii cât mai bine pentru a beneficia de o intenție de cumpărare mai mare.

Pentru a vă ajuta să faceți acest lucru, am subliniat mai jos câteva sfaturi pentru a vă ajuta să vă maximizați potențialul în această perioadă de Black Friday.

Black Friday: jucători cheie

Mobil și video

Mobilul, acum cel mai mare generator de trafic și care devine rapid cea mai mare sursă de venit online, deoarece utilizatorii devin din ce în ce mai pricepuți cu dispozitivele mobile, va fi din nou cheia pentru performanța optimă de Black Friday. 50% din toate achizițiile online ale cumpărătorilor de sărbători au fost făcute de pe smartphone-urile lor anul trecut și, deoarece prima interacțiune pe care o va avea un consumator cu un site web este adesea pe mobil, este imperativ ca site-ul dvs. să ofere cea mai bună experiență posibilă pentru vizitatorii de pe mobil.

Alături de mobil, Video este, de asemenea, un jucător important în succesul de Black Friday, YouTube fiind acum al doilea cel mai mare motor de căutare și cercetările susțin că peste 90% dintre oameni descoperă acum produse și mărci noi prin YouTube. Încă 60% dintre cumpărători spun, de asemenea, că videoclipurile online au oferit idei și inspirație pentru achiziții (Google 2018).

Publicitatea video este una dintre metodele cele mai eficiente din punct de vedere al costurilor de a vă prezenta produsele unui public foarte targetat și este, de asemenea, una dintre principalele platforme pe care consumatorii le folosesc în cercetarea lor. Dacă aveți un videoclip disponibil sau puteți crea un videoclip, vă recomandăm cu căldură să utilizați acesta pentru publicitatea de Black Friday.

Căutare

Anunțurile afișate în Rețeaua de căutare sunt anunțurile text care apar deasupra și sub rezultatele căutării Google Organic. Clienții dvs. vă caută în mod activ aici, acum mai mult ca niciodată, căutările mobile care conțin „Black Friday” au crescut cu 80% în ultimii 2 ani (Think With Google 2017), așa că este important să fiți vizibil în pagina cu rezultatele căutărilor în aceste momente cruciale. Deci, cum facem asta?

Căutarea ne permite să vizăm utilizatorii după Cuvinte cheie, precum și informații demografice avansate, cum ar fi vârsta, sexul, statutul parental și venitul gospodăriei. Căutarea include, de asemenea, o suită de instrumente pentru direcționarea avansată: de exemplu, campaniile RLSA vă permit să personalizați campania de anunțuri afișate în Rețeaua de căutare pentru persoanele care v-au vizitat anterior site-ul și să vă adaptați sumele licitate și anunțurile pentru acești vizitatori atunci când caută pe Google, permițând să licitați pentru mai multe cuvinte cheie generice.

Conținutul publicitar din Rețeaua de căutare este, de asemenea, parte integrantă a succesului în campaniile de Black Friday sau de Crăciun. Următoarele formate și conținut de anunțuri afișate în Rețeaua de căutare sunt recomandate pentru utilizare:

 • Anunțuri cu numărătoare inversă: le putem folosi pentru a număra invers atunci când încep sau când se încheie reducerile. Acest lucru face anunțurile mai dinamice și le scoate în evidență.
 • Anunțuri text extinse: două titluri în loc de unul singur vă vor permite să ocupați mai multe poziții în SERP și să oferiți informații suplimentare despre oferte.
 • Copiere a anunțului: includeți Black Friday în cuvintele cheie pe care le aveți deja în cont, deoarece căutările pentru aceasta vor fi ridicate.
 • Personalizatori de anunțuri (funcții IF): utilizați pentru liste pentru a oferi clienților anteriori un preț special sau pentru a modifica textul publicitar pentru utilizatorii de dispozitive mobile, de ex. „Cumpărați de pe mobil astăzi”
 • Extensii de sitelinkuri: reîmprospătați-le pentru a evidenția anumite produse despre care credeți că vor fi cele mai vândute, mai degrabă decât sitelinkurile generice pe care le utilizați în prezent.
 • Extensii cu informații suplimentare: promovați oferte unice pentru cumpărători, cum ar fi „livrare gratuită” cu extensii cu informații suplimentare.
 • Extensii de preț: prezentați ofertele în detaliu, astfel încât utilizatorii să găsească mai repede ceea ce doresc prin anunțul dvs.
 • Extensii de promoție: utilizați informațiile despre codul promoțional în timpul perioadelor de reducere pentru a vă ajuta anunțurile să iasă în evidență prin evidențierea ofertelor din Extensiile de promovare.

 

Cumpărături

Anunțurile pentru Cumpărături pe Google sunt anunțuri care includ informații bogate despre produse, cum ar fi imaginea produsului, prețul și numele comerciantului, și folosesc atribute de date din informațiile despre produse pe care le trimiteți în feedul de date Merchant Center. Acest format are o serie de avantaje, cum ar fi un CPC mediu mai mic decât Căutarea și ocuparea mai multor poziții în SERP, deoarece conțin imagini și informații despre prețuri.

Date

În timpul săptămânii/weekend-ului de Black Friday, este extrem de important să actualizați feedul pentru Cumpărături în Google cel puțin o dată pe zi pentru a furniza informații despre disponibilitate și date despre preț. Cererea ridicată poate duce la epuizarea rapidă a stocului de produse, astfel încât anunțurile dvs. ar trebui să înceteze să apară de îndată ce un produs nu este disponibil. De asemenea, este recomandabil să folosiți Google Merchant Promotions, care poate fi folosit pentru a evidenția reduceri cheie, cum ar fi cele de Black Friday/Cyber ​​Monday.

Optimizare titlu și descriere

Având un feed de cumpărături bine structurat, va îmbunătăți performanța și va crește ratele de conversie și relevanța. Feedul dvs. de cumpărături este optimizat eficient? Mai jos este un exemplu de cele mai bune practici despre modul în care titlurile feedurilor de cumpărături ar trebui să fie optimizate.

Display

Publicitatea grafică este o modalitate simplă și rentabilă de a face publicitate pe milioane de site-uri web de înaltă calitate și de a ajunge la 90% dintre utilizatorii de internet din întreaga lume. Folosind publicitatea grafică, puteți merge dincolo de plasările de site-uri alese manual pentru a interacționa cu un public hiper-relevant, pe baza comportamentelor sale online și a istoricului de navigare.

Cu Display, putem viza grupuri de utilizatori predefinite pe baza interesului pe termen lung, a activității de navigare și a site-urilor web pe care e foarte probabil ca utilizatorii dvs. să le viziteze. Pentru Black Friday, vă recomandăm următoarele:

 • Actualizați listele de afinitate personalizate (site-urile web pentru care publicul dvs. are un interes pe termen lung).
 • Actualizați liste personalizate de pe piață (site-uri web legate de afacerea dvs., cum ar fi concurenții) pentru a genera conștientizarea ofertelor dvs. în rândul unui public care este deja interesat de tipul dvs. de produs sau serviciu.
 • Profitați de noile segmente de public din piață pentru a ajunge la utilizatorii care au căutat în mod activ tipul dvs. de produs sau serviciu în ultimele 30 de zile. Există un număr mare de segmente de public predefinite disponibile pe piață, cum ar fi „Articole și decor de vacanță”, „Haine pentru bărbați” și „Parfumuri și arome”.

 

Remarketing

Ca întotdeauna, este esențial să reatrageți utilizatorii care și-au arătat deja interes pentru marca dvs. în timpul Black Friday. Cu Google Ads, aveți puterea de a re-targeta utilizatorii până la 500 de zile după ce părăsesc site-ul dvs. Vă recomandăm să faceți remarketing vizitatorilor anteriori ai site-ului web cu oferte de Black Friday sau oferte de Crăciun, după cum este prezentat mai jos.

Checklist pentru Black Friday:

 • Actualizați bugetul pentru creșterea cererii
 • Actualizați sumele licitate pentru a face față creșterii activității concurenților
 • Creați textul anunțului de reducere pentru Black Friday
 • Implementați reclame cu numărătoare inversă și funcție IF
 • Implementați extensii la anunțuri relevante
 • Utilizați reclame de înaltă calitate pentru a atrage vizitatori noi și vizitatori care revin pe site
 • Asigurați-vă că viteza site-ului mobil este optimizată
 • Identificați primele 10 – 50 de produse pentru a prioritiza bugetul pentru produsele cu cea mai mare probabilitate de conversie
 • Implementați coduri promoționale acolo unde este cazul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vrei ca afacerea ta să crească?

Noi te putem ajuta

Folosim cookie-uri pentru vă asigura cea mai bună experienţă posibilă.