fbpx

Black Hat SEO – putem păcăli Google în 2019?

Black-Hat-SEO---putem-păcăli-Google-în-2019-1000x500px

A ajunge pe primul loc în Google este un scop mult urmărit de mulți profesioniști în marketing. Află cum și de ce în acest articol.

A ajunge pe primul loc în Google este un scop mult urmărit de mulți profesioniști în marketing – și mulți sunt dispuși să se angajeze în artele întunecate pentru a face tocmai asta.

Optimizarea pentru motoarele de căutare (SEO) este un domeniu de marketing care se referă la practica de implementare a unei serii de strategii pentru a vă asigura că site-ul dvs. web apare deasupra concurenților pentru anumiți termeni de căutare. Cu cât apari mai sus, cu atât este mai probabil ca cineva să facă click și, mai târziu, să cumpere.

Google ia în considerare o varietate de factori atunci când clasifică rezultatele căutării, de la probleme tehnice până la relevanța și calitatea conținutului de pe pagină. De-a lungul anilor, o mulțime de oameni inteligenți au venit cu modalități de a „înșela” acest sistem și de a-și urca paginile până la poziția unu – o tactică cunoscută sub numele de Black Hat SEO.

Acest proces a evoluat de-a lungul anilor, ajungând la strategii precum umplerea unei pagini cu un cuvânt cheie de o mulțime de ori, „ferme” de linkuri sau texte și link-uri ascunse. Dar pe măsură ce aceste tactici au evoluat, Google a devenit mai inteligent.

În zilele noastre, Google spune că utilizatorul este în centrul a tot ceea ce face atunci când vine vorba de clasarea paginilor. Aceasta înseamnă că dacă o pagină satisface interogarea unui utilizator și oferă o mulțime de informații utile în legătură cu ea, sunt șanse să se clasifice bine. Tacticile tradiționale Black Hat sunt acum penalizate și ar putea duce la mai multe dificultăți pe termen lung pentru performanța site-ului.

Unii „profesioniști” SEO susțin că, chiar și în 2019, unele dintre aceste tactici subterane pot fi folosite pentru a vă duce la prima pagină. Google angajează mii de oameni pentru a crea și dezvolta algoritmi care să detecteze și să pedepsească acest lucru, așa că nu veți scăpa nepedepsit mult timp.

Desigur, tactica Black Hat poate funcționa pe termen scurt. Ar putea dura câteva zile chiar și pentru ca motoarele de căutare să recunoască un astfel de comportament, dar este garantat să se prăbușească ca un balon de plumb. De ce să sacrifici succesul pe termen lung pentru câștiguri pe termen scurt?

În zilele noastre, fiecare afacere are un site web. Dar asta nu mai este suficient. 93% dintre experiențele online încep cu o interogare a motorului de căutare. Acest volum mare de trafic poate fi ratat dacă Google nu vă poate indexa paginile sau le clasifică prost.

În 2019, principalul lucru pe care Google l-a subliniat este nevoia de calitate în detrimentul cantității. Aceasta înseamnă să identificați publicul țintă și să le oferiți conținut și produse relevante de înaltă calitate, care să le satisfacă interesul. Sună cunoscut, nu-i așa?

Există mai mult decât atât, desigur. Optimizarea pentru dispozitive mobile, viteza paginii și structura site-ului, printre altele, sunt de asemenea luate în considerare atunci când Google accesează cu crawlere web identificând paginile relevante pentru rezultatele sale. SEO de tip „White Hat” poate consuma mult timp, dar în cele din urmă recompensele pot fi grozave pentru orice afacere dacă sunt implementate strategiile potrivite.

Așa că asigură-te că alegi cu înțelepciune când alegi ce tip de pălărie vei purta anul acesta.

 

Aflați mai multe aici despre cum vă putem ajuta să creșteți traficul organic al website-ului și  contactați-ne aici sau la adresa de e-mail contact@mda-digital.com pentru un audit SEO, pentru a afla cum se clasează site-ul dvs. în Google.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vrei ca afacerea ta să crească?

Noi te putem ajuta

Folosim cookie-uri pentru vă asigura cea mai bună experienţă posibilă.