fbpx

Automatizare, Audiență și Atribuție – ce trebuie să știți despre cei 3 de ”A”

Automatizare, Audiență și Atribuție

O dată cu creșterea învățării automate, Google Ads și rețeaua de publicitate Google devin din ce mai predictive și inteligente.

Odată cu creșterea învățării automate, Google Ads și rețeaua de publicitate Google devin din ce în ce mai predictive și mai inteligente. Pentru a rămâne în frunte, agenții de publicitate trebuie să fie pregătiți să se adapteze la inovațiile în targetarea publicului, automatizarea publicității și atribuirea multi-touch. Așadar, pentru a vă ajuta să înțelegeți mai bine ce este posibil de realizat cu ajutorul instrumentelor Google de automatizare, audiență și atribuire, am creat un ghid rapid despre ceea ce puteți face pentru a vă îmbunătăți rezultatele obținute prin intermediul publicității.

Automatizare

Creșterea automatizării în ultimii ani a schimbat jocul pentru agenții de publicitate. De exemplu, licitarea inteligentă de la Google utilizează creșterea audienței ca semnal de îmbunătățire a eficienței  licitarii, pentru a ajuta la generarea conversiilor și la îmbunătățirea valorii conversiilor. Această funcție de targetare utilizează învățarea automată în licitare pentru a maximiza rezultatele. Strategiile de licitare inteligentă includ:

 • CPC îmbunătățit – ajută licitarea manuală să obțină mai multe conversii prin automatizarea ajustărilor manuale ale sumelor licitate în concordanță cu conversia așteptată, adică prin click-uri care au cea mai mare șansă să conducă la conversii.
 • Suma CPA vizată (cunoscută anterior ca Instrument de optimizare a conversiilor) – setează sume licitate pentru a ajuta la obținerea cât mai multor conversii la costul pe achiziție vizat pe care l-ați stabilit ca obiectiv.
 • Maximizați conversiile – setează sume licitate pentru a obține cea mai mare cantitate de conversii pentru bugetul pe care l-ați setat.
 • Rentabilitatea vizată a cheltuielilor publicitare – vă permite să licitați în funcție de rentabilitatea vizată a cheltuielilor publicitare (ROAS) pe care o setați, ajutându-vă să obțineți mai multă valoare de conversie sau venituri la această rentabilitate vizată a cheltuielilor publicitare.

 

Le-am sfătui agenților de publicitate să înceapă cu CPC îmbunătățit și apoi să treacă către cea mai potrivită strategie de licitare inteligentă, care se aliniază cel mai bine cu obiectivele dvs. publicitare. De exemplu, dacă aveți date limitate de conversie în contul dvs. publicitar, este recomandat să utilizați CPC îmbunătățit. Dacă aveți în vedere un anumit cost pe conversie, atunci suma CPA vizată poate fi pentru dvs. Dacă campaniile dvs. sunt foarte limitate de buget, atunci maximizarea conversiilor ar putea fi cea mai potrivită strategie de licitare pentru a urmări mai agresiv conversiile pentru bugetul disponibil.

Audiența

Clienții tăi se află pe dispozitivele lor digitale de mai multe ori pe parcursul zilei, așa că există multe oportunități de a interacționa cu cei care sunt valoroși pentru afacerea ta. Cu o strategie avansată de audiență în Căutare, puteți ajunge la persoanele care au cea mai mare probabilitate să întreprindă o acțiune folosind date în timp real și de la prima sursă.

Combinarea instrumentelor de automatizare cu publicul este esențială pentru maximizarea succesului campaniilor dvs. publicitare, inclusiv următoarele:

 • Liste de remarketing pentru anunțurile afișate în Rețeaua de căutare (RLSA) – creșteți traficul de vizitatori care revin cu intenție mare, personalizând campaniile de căutare, analizând dacă un utilizator a vizitat anterior un site web și paginile pe care le-a vizualizat utilizatorul.
 • Segmente de public similare – Aceasta este o funcție utilă de direcționare care se bazează pe liste de date primare (în principal remarketing), care ajută la extinderea acoperirii segmentelor de public cu cele mai bune performanțe, targetând noi utilizatori care au caracteristici similare cu vizitatorii actuali ai site-ului.
 • Customer Match – Cu acest instrument, puteți utiliza datele pe care clienții vi le-au partajat offline și online, încărcând liste de e-mail în campaniile dvs. de căutare.
 • Date demografice detaliate – Datele demografice detaliate reprezintă o extindere a datelor demografice actuale din Google Ads, permițând agenților de publicitate să vizeze publicul în funcție de starea civilă, proprietatea casei, educația și statutul parental.
 • In-market – Aceste segmente de public ne permit să vizăm utilizatorii care au căutat un anumit serviciu în ultimele 30 de zile, indicând faptul că vor efectua conversii în viitorul apropiat. Există multe segmente de public specifice de pe piață, disponibile pentru a fi adăugate în campaniile de căutare – de la mașini la asigurări, îmbrăcăminte și călătorii cu avionul.

 

Publicul este acum la fel de important ca și cuvintele cheie pentru a genera trafic de cea mai înaltă calitate către site-ul dvs. Vestea bună este că, dacă utilizați deja o strategie de licitare inteligentă, trebuie doar să adăugați segmentele de public relevante la campaniile dvs., iar Google va folosi toate aceste date pentru a licita mai mult sau mai puțin pentru aceste segmente de public, în funcție de potențialul lor de conversie.

Atribuire

Un model de atribuire este o regulă sau un set de reguli care determină modul în care bugetul pentru conversii este atribuit diferitelor puncte de contact în timpul căilor de conversie. Pe măsură ce utilizatorii interacționează cu mai multe puncte de contact înainte de a ajunge la o destinație finală, inclusiv Video, Display, Organic, Social, Căutare, căile de conversie ar trebui, prin urmare, analizate folosind datele de conversie. Acest lucru ar trebui apoi urmat de trecerea la cel mai potrivit model de atribuire bazat pe decalaj și ferestre de conversie. Deci care ar fi opțiunile?

 • Ultimul click – Deși acest model de atribuire este în prezent implicit pentru toate conversiile din Google Ads, nu vom recomanda niciodată Last Click. Concentrându-se doar pe ultima interacțiune înainte de conversie, Last Click simplifică prea mult călătoria clientului și oferă o imagine inexactă a datelor de conversie.
 • Bazat pe date – Acesta este un model generat de algoritm, care analizează toate punctele de contact în timpul călătoriei clientului și apoi determină care canale au fost cele mai eficiente și în ce moment au fost cele mai eficiente. Acesta este „Sfântul Graal” al modelelor de atribuire, dar necesită un minim de 600 de conversii în ultimele 30 de zile. Vă recomandăm întotdeauna să utilizați DDA dacă campaniile dvs. îndeplinesc cerințele minime.
 • Linear – Cu acest model, fiecare punct de contact din calea de conversie împărtășește buget egal pentru vânzare. Acest lucru este recomandat dacă aveți un cont nou sau date limitate în contul dvs. existent.
 • Diminuarea timpului – Se uită la toate interacțiunile care duc la o conversie, cu toate acestea, cea mai mare parte a bugetului este acordat interacțiunilor recente care duc la o conversie. Acest lucru este recomandat dacă produsul dvs. are un ciclu scurt de conversie cu un decalaj de 1,5 zile sau mai puțin între primul click și conversie.
 • Bazat pe poziție – Cel mai mare (și egal) buget este acordat primei și ultimelor interacțiuni, spunându-ne efectiv ce a început conversia și ce a încheiat-o. Acest lucru este recomandat dacă produsul dvs. necesită mai multă atenție și are un decalaj de peste 1,5 zile între primul click și conversie.

 

Doriți să aflați mai multe despre Google Ads și instrumentele de automatizare? Aruncați o privire pe site-ul nostru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vrei ca afacerea ta să crească?

Noi te putem ajuta

Our Services